Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CRNOGORSKA CETNICKA KRMAD

Skandal u Podgorici:AGRESOR NA CELU VOJSKE CRNE GORE

Za vrsitelja duznosti nacelnika Generalstaba Vojske Crne Gore tamosnji Savjet za sigurnost i obranu imenovao je viceadmirala DRAGANA SAMARDZICA,cemu se,kako objavljuju mediji istocnih susjeda,"zbog Samardziceva sudjelovanja u ratnim operacijama pocetkom 90-ih godina u Hrvatskoj",protivio sef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapic.
RATNI ANGAZMAN
Podgoricke Vijesti objavljuju da je predsjednik Skupstine Crne Gore ostao suzdrzan pri glasovanju za Samardzica,
a u Krivokapicevu kabinetu,unatoc inzistiranju,novinari nisu dobili pojasnjenje.
Najnovije promjene u crnogorskom vojnom vrhu nanovo poticu sumnje da dio aktualnoga vojnog kadra u Crnoj Gori nosi teret ratnog angazmana s pocetka devedesetih.Bivsi savjetnik za obranu i sigurnost crnogorskog parlamenta Blagoje Grahovac,u povodu Samardziceva imenovanja rekao je kako"o njemu ne bi mnogo komentirao,osim da od prvog dana pripada Ratnoj mornarici,psiholoski,politicki i vojnicki".
IZOSTALA LUSTRACIJA
-A Ratna mornarica je nesto cega bi se Crna Gora prvo trebala osloboditi,jer su iza nje vrlo ruzna iskustva.Sve ono sto je danas ruzno sjecanje na odnos izmedju Crne Gore i Hrvatske ne moze se odvojiti od Ratne mornarice.
Ako negdje treba lustracije,treba za kadar iz Ratne mornarice-izjavio je Grahovac.
Crnogorski tjednik Monitor je vec ranije objavljivao da je Samardzic tijekom operacija na dubrovackom podrucju bio komandir broda JRM-a,ali mu se ime,navodno,za sada ne spominje u dostupnoj hrvatskoj dokumentaciji medju osumnjicenim,optuzenim i osudjenim za ratne zlocine.
Samardzic je do sada bio pomocnik ministra obrane,a pola godine nakon proglasenja crnogorske neovisnosti 2006.godine bio je zamjenik general-potpukovnika Jovana Lakcevica,dosadasnjeg nacelnika Generalstaba Vojske Crne Gore koji,kako je priopceno,odlazi na novu duznost.
("Slobodna Dalmacija")

Post je objavljen 16.02.2008. u 12:22 sati.