Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Antivalentinovski post ili "kako sam se izgubila u vremenu?"




Opet ja nešto moram objašnjavati. Mislim, ne moram ali mi se čini da sam opet krivo shvaćenacry(često mi se to događa!).

Dakle, nije da ja ne volim Valentinovo. Lijepo je to meni, sva ta ljubav, pokloni...bla...bla...bla....
Ali....meni to niš ne znači.
Jer.....
Ja sam odrasla u "ono" vrijeme. Vrijeme 8. marta - Dana žena. Pisala i recitirala mami pjesme, kupovala čaše i kuhače, oslikavala one male daske za rezanje......kupovala sitnice bakama, tetama, ujni, prijateljicama (otkud li sam samo imala novaca za sve to?)..... Uživala sam u tome. Uživala sam i kad sam "porasla" pa počela i ja dobivati poklone.
U 3. razredu srednje škole sam bila jedina cura u razredu. Ja i 29 mušketira. Neću taj 8. mart nikad zaboravitisretan. Na kraju velikog odmora dolazi jedan kolega a za njim svi ostali, on u ruci drži: u čaši od jogurta savijenoj u košaricu aranžmančić od suhog cvijećazujo, ja se smijem, on drugom rukom kopa po zadnjem džepu od traperica i vadi naušnice od bižuterije na komadiću papira, nezamotane i čestita mi u ime svih njih dan ženaroflkiss......ma tako su slatko smotani bili! Naravno, taj dan nismo pisali test koji smo trebali jer "Suncokretićka slavi...." profa je to popušio i popustio namrofl.

Moj Lav mi je nekako najljepše poklone kupovao upravo za taj dan.

A Valentinovo?
Znali smo šta je to, učili smo iz engleskog. Ništa nam to nije značilo, nismo obilježavali....

A onda je "ukinut" Dan žena.
I zamijenjen Danom zaljubljenih. Valentinovom.

Nekako mi se činilo da se to sve desilo dekretom.
A ja sam po prirodi buntovna (na koga li je moj Buntovnikrofl?). I ne volim da mi netko određuje bilo šta. Pa sam ja uglavnom usamljeno pokušavala objasniti to o Danu žena......i na kraju odustala.....nestao mi Dan žena.
Onda sam popustila, ajde, slavit ćemo Valentinovo.....i nije išlo - meni to nije "to".....

A vidim i da je većina ljudi zbunjena.....ne znaju da li se na taj dan darivaju samo zaljubljeni međusobno, da li se daruju samo žene ili i muškarci, da li se daruju kćeri, majke, (jedino svi znaju da se ljubavnice daruju, to su sigurninut)......

I da stvar bude gora - sad bi svi nešto opet slavili i Dan žena. Čini mi se - opet dekretom.....
E, neću baš! Ni to mi više ništa ne znači......

Ali.....kako sam rekla u komentarima, prihvaćam poklone i za jedan i drugi danbelj. To pak ne mogu odbiti, ne bi bilo u redupjeva

E tako......sad ja mogu mirno otići spavati.......nnnda.....spavati? Pa ipak je Valentinovowink!

Post je objavljen 14.02.2008. u 20:49 sati.