Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odlagaliste

Marketing

objavak

to je prevedena rijec post. bilo je krajnje vrijeme da netko to prevede. prvo, zahvaljujem saljivim prijateljima, glasno sam se hihotala vidjevsi vas na slikama. sad ce netko pomislit da i ja sve fotosopiram i da sam zapravo u solotisi. ode mi reputacija.
prvo malo edukacije jer sam u raznim chatovima osjetila blago geopoliticko neznanje.
zemlja se zove malezija. ostalo procitajte na vikipediji.
stanovnika ima jako malo, samo 25 milijuna, rasporedjenih na poluotocnom dijelu i na komadu bornea, sto cini ulice prohodnima, autobusne/vlacne karte kupljivima i opcenito urbanisticki humaniji okolis. malo sam subjektivna zbog tropske klime, ali mi se kuala lumpur cini stvarno finim gradicem. neboderi su boljih proporcija od kineskih mastodonata
Image Hosted by ImageShack.us

---tornjovi i ja
hvala englezima na kolonizaciji, stanovnistvo se prilicno vjesto sluzi engleskim. kako ovdje ima i dobar postotak kineza (davno stigli, bit ce ih peronospora potrala), imala sam jedinstveno iskustvo caskanja s kosookom osobom koja je koristila zavisne recenice. na engleskom. i ovi kinezi su nekako finiji, djevojke se bolje oblace od originalnih kineskinja. ostali stanovnici su malezani - uglavnom muslimani i nesto indijaca. mjesanih malo.
o arhitekturi cu drugom prilikom, malo sam zbunjena.
Image Hosted by ImageShack.us

---samo im fali pleter uokolo. ovo je ujedno i zadatak, tko prvi posalje najtocniju vizualizaciju po ovom opisu, dobije nesto. lokacija melaka

osvajaci su igrali monopoli/rizik po ovim podrucjima. vidjevsi sljedeci prizor zakljucila sam da su i nizozemci imali tu svoje prste. portugal se tek malo iskazao. vozi se lijevom stranom. od koga li su to pokupili. (opet melaka)
Image Hosted by ImageShack.us

---moj malajski ljubi i ja

bus...mmm, ako ne uspijem u struci, bit cu prijevoznik, i to s ovakvim busevima. cak je i meni dovoljno mjesta. a dzaba.
Image Hosted by ImageShack.us


na langkawiju sam se kupala i ponasala kao pravi mali turist. nasle smo finu kucicu uz plazu. od same nas je plaze dijelila tek birtija, sto nije predstavljalo neki problem. u maleziji znaju sto je kava. danas sam u selendri po imenu kuala perlis popila jednu od najboljih. u tom sam selu pitala za internet. ljubazni su mi ljudi pokazivali svi slozno u istom smjeru. kako sam dugo hodala, postalo mi je malo sumljivo pa sam opat pitala. oni su mi pokazivali na relativno obliznji grad. dobro upozorili su me da nije blizu, al da te pjeske upute u sljedece naselje...
evo vam jedna za fotoshop, mislim da svi stanete
Image Hosted by ImageShack.us


natasa se bezbrizno kupa pod budnim okom leteceg zmaja

u sljedecem nastavku procitajte o durianu, malim meduzama, velikom krevetu i anti majmun kantama za smece.

vrijeme prikratite uz jos jednu nagradnu igru
o cemu oni pricaju
Image Hosted by ImageShack.us

a)mudima (arhaicni genitiv mnozine)
b)cepanju muda
c)pravljenju salame od muda
d)ganjanju novih muda jer su ova pocepana u salamu

malajski jezik ima slicnosti s hrvatskim samo u odredjenim podrucjima, gledajuci film u trajektu tj citajuci titlove primjetila sam muda, kita, jebat, seri. bilo me je stid ovako nesto i napisat.
Image Hosted by ImageShack.us

---ako ste se pitali gdje su vam idoli---








Post je objavljen 14.02.2008. u 19:19 sati.