Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

MISTER 3D: Kidd prilično blizu povratku u Cubanove Dallas Maverickse...



U OČEKIVANJU 100-TOG "TRIPLE-DOUBLEA" - JASON KIDD


KIDD TRADE - LATEST UPDATE:
Devean George's contract got in the way


Nakon skoro 2 mjeseca šaputanja na mobitel u hodnicima Meadowlandsa izgleda da je došlo vrijeme da se krene za Jasona Kidda.

Najsvestraniji play današnjice, od milja poznatiji kao Mr.3D je prema ESPN-ovim 95+% vjerodostojnim izorima jako blizu povratka na prvu postaju svoje pro-karijere.

Lets Rewind: nakon što su Mavericksi draftirali talentiranog playmakera sveučilišta California, ovaj je podijelio rookie of the year nagradu s Grant Hillom 1995. totalno transformiravši igru jedne od najgorih ekipa svih vremena.



Ipak, nakon samo sezone i pol u pre-Cuban Mavsima Jason se zakačio sa suigračima Jim Jacksonom i Jamaalom Mashburnom oko stasa i glasa pjevačice Tony Braxton.

To je bilo dovoljno beskompromisnom managementu teksaškog kluba da ga razmijeni u Phoenix Sunse, u blockbuster dealu koji je totalno transformirao rostere Mavsa & Sunsa.

LINKSFLASH: First of all, Duško Ivanović više nije trener Barcelone, nadamo se da će Kasu biti lakše barem na treninzima ma tko bio nasljednik...Slavnića je na klupi Srbije naslijedio Dušan Ivković, a čovjek koji ga je doveo sada se otvoreno pita koja je svrha NLB lige...NBA MULLING IDEA OF FIVE-TEAM EXPANSION IN EUROPE, no čak 53% online čitatelja Sports Illustrateda smatra da to nije dobra ideja...ACO: "Čeka li me sada još i zatvor?? U rukama držim DVD s edukativnim materijalom sa sudačkog seminara"...Last but not the least - jedan od glavnih headlinea u današnjem izdanju Večernjaka: "Natašina tužba protiv Gordana utišla u zastaru"...


U prvoj sezoni Kidd je surađujući s Rexom Chapmanom odveo Sunse deep in the play offs. No unatoč solidnim partijma u regularnim sezonama ta ekipa Sunsa nikada nije preplivala novomilenijske Shaq & Kobe Lakerse.



TOP 10 WINDMILL DUNKS OF ALL TIME
TOP 10 NBA PLAYS 13-02-2008
EUROLEAGUE: THE GREEN COLLAPSE
TOP 10 NBA PLAYS OF WEEK 15 2007/08
EUROLEAGUE: TRAJANMANIA IN MOSCOW
GINOBILI DROPS 46 ON LeBRON'S CAVs


Kidd je razmijenjen u Netse za Stephona Marburya. Obje ekipe su instantly profitirale, a Jason je u Netsima srušio 99% rekorda relacijski vezanih za kategoriju "triple double".

Ipak, godine su prošle, i Kidd je nakon nekoliko uspješnih sezona nastupanja na TOP 10 akcija regularne sezone uz Jeffersona & Cartera, uz par privatnih nesuglasica izvan terena, dočekao igračku "mirovinu".

Sada, očajan zbog iznenadne nove power konstalacije na zapadu, prebogati vlasnik Mavsa Marc Cuban je instantno odlučio razriješiti roster i kesu. Iako nije igrač želi i on ući u povijest, unatoč učestalim nesuglasicama sa sucima...



Osobnog sam mišljenja da je Cuban dao previše za playa koji ima još koju sezonu ispred sebe. Inicijalni marketinški efekt naravno neće izostati, TV ratingsi Mavsa će iznenada porasti sky high.

Dallas sending 24-year-old point guard Devin Harris, veteran swingman Jerry Stackhouse, the expiring contracts of center DeSagana Diop and swingman Devean George and guard Maurice Ager to New Jersey for Kidd and forward Malik Allen. - source: ESPN


Na terenu, Kidd će donekle napraviti čuda vs Steve Nash, ali tko će čuvati Stoudemirea i SHAQ-a...Dampier? MVP Nowitzki je na svojem maksimumu već nekoliko sezona...

Ako je imalo pametan, Cuban će desperately tražiti pojačanje pod košem...treba mu visoki "banger" ala Eddy Curry koji može barem na 20-25 minuta uštopati SHAQ-a...


Muraya via Iggypop
Nba.blog.hr




Post je objavljen 14.02.2008. u 08:38 sati.