Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/myphotos

Marketing

"Ne mogu izaci pred mase",

kazao je Samir Silajdzic, premijer Kantona Sarajevo, veceras u 22 sata, na Vijestima na Televiziji Bosne i Hercegovine.

Tvrdeci kako on nije ni moralno ni politicki odgovoran za izuzetno losu bezbjednosnu situaciju, za 4 ubistva u prvih 35 dana ove godine, pocinjena od strane maloljetnih lica.



Podsjecam, prvo su dva odnosno tri maloljetnika polila benzinom 72-godisnju staricu i zapalili. nakon cega je starica od zadobijenih opekotina i podlegla. Nakon toga su tru maloljetnika nozem ubila maloljetnog Denisa Mrnjavca, noc kasnije je doslo do pucnjave u Sa Clubu, gdje je A.A. tesko ranjen u glavu vatrenim oruzjem. Pocinilac je tek veceras lisen slobode. Noc poslije nepoznata lica su, oko 21 sat, bacila eksplozivnu napravu na autobusno stajaliste na Dobrinji i tom prilikom su dvije osobe povrijedjene.

Na sve ovo i mnostvo drugih krivicnih djela, nas premijer Kantona Sarajevo kaze: "Nisam odgovoran ni moralno ni politicki i tvrdi da su protesti, danasnji, orkestrirani, sa ciljem da se vlast Kantona destabilizira!?" Dodaje i kako je omladina zavedena od strane dvaju nevladinih organizacija: Dosta i Grozd. U svemu videci prijetnju prema njemu odnosno njegovoj poziciji, u strahu da ne izgubi fotelju.

Za one koji ne znaju u prosloj 2007.godini na teritoriji Kantona Sarajevo izvrseno je 8 ubistava dok su u prvih 35 dana ove godine izvrsena cak 4 ubistva.

Odgovor Samira Silajdzica je "..da je statisticki gledano, broj teskih krivicnih djela u opadanju.."
Itd.


Sa ovakvim odnosom prema onima koji su ih izglasali, mogu im poruciti samo jedno:

Samire Silajdzicu i Semiha Borovac (gradonacelnica Sarajeva), odstupite sa vasih pozicija!!



ps. Stanovnici (zvanicno ih je 418.000 ) Kantona Sarajevo su samo prosle godine u budzet kantona uplatili 845 miliona (vise od 3 milijarde kuna) konvertibilnih maraka

Post je objavljen 13.02.2008. u 23:38 sati.