Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tapien

Marketing

Cvijeće sa tržnice

Biće vam čudno što nema recepta za kolač ili opis cvijeća,ali malo promjene ne šteti.
U subotu ujutro prije kupnje dogovorim se s prijateljicom popiti kavu.Di ćemo se naći?Normalno kod štandova sa cvijećem.
Nikad ne mogu proći a da ne stanem kod svakog štanda i divim se kao da nikad u životu ništa od toga nisam vidila.I tako između veselih jaglaca u svim bojama,maćuhicama,karanfilima...vidim surfinije i đirane (muškatle).Da ne povjeruješ.
Jutros je bilo -4 stupnja.Kasnije je bilo puno toplije,pravi proljetni dan.Svi mi jedva čekamo da počmemo uređivati balkone i vrtove.Ne znamo svi sve o cvijeću i ako vidimo da se nešto prodaje možemo pretpostaviti da se to može saditi.Kupiti surfinije ili đirane i staviti ih na balkon u ovo doba godine uzaludan je trud i bačen novac.
Nemojte žuriti sa sadnjom.U ovo vrijeme možete posaditi maćuhice,jaglace,mogu ići i karanfili jer ne smrzavaju.
Ja sadim đirane za balkon tek u svibnju iza ledenuh svetaca.Do tada može biti koja noć da smrzava,U staklenicima je obično temperatura oko 20 stupnjeva,Kad biljku posadite razlika u temperaturi je ogromna.Biljka doživi šok.Potrebno je neko vrijeme da ponovo krene.
Bilo bi dobro da cvijet prije sadnje u vrtu ostavite da prenoći u hladnij prostoriji i tek onda u vrt.Naravno mislim sad kad je hladnije vrijeme.jer kad je toplo to nije potrebno.Razlog je ogromna razlika između staklenika i hladnih noći.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 13.02.2008. u 20:40 sati.