Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Hyundai ima 40. godina

Veliki dio stanovništva svijeta stariji je od Hyundaija koji je 29. prosinca 2007. proslavio svoj četrdeseti (40.) rođendan. Toliko je prošlo od osnutka kompanmije, trenutno najvećeg korejskog proizvođača automobila pa je zanimljiv podatak kako je danas ta firma vrijedna gotovo 30 milijardi dolara (Hyundai Kia Automotive Group) na petom mjestu najjačih svjetskih proizvođača automobila zajedno i ispred automobila koje resi stoljetna tradicija.

Prvi Hyundaijev automobil bio je Cortina izrađen 1968. u suradnji sa Fordom, a prvi samostalni auto Hyundai je proizveo 1975. To je bio Pony koji je već bio uvezen i u Europu. 1991. Hyundai je postao potpuno neovisni proizvođač auta, a 1998. se udružio s Kiom, drugim najvećim korejskim automobilom. Osim u Koreji Hyundai danas ima tvornice u Sjevernoj Americi, Kini, Indiji i Turskoj, a u Češkoj se radi i europska tvornica.

Hyundai se okušao u sportski mautomobilima, ali se povukao i najpoznatiji je s automobilima za prosječan narod iako pokušava graditi tradiciju i luksuznih skupih kvalitetnih automobila kakav je i Genesis, nova marka Hyundai automobila koja bi trebala ove godine ući na tržište i osvojiti mnoge koji si to mogu priuštiti.,

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Povodom 40. godina, Hyundai je izradio jednostavni prigodni znak (amblem) koji, kako čitam na internetu: "Izrađen jednostavnim, elegantnim potezom kista, slavljenički amblem objedinjuje prošlost i budućnost kroz dinamičnu siluetu automobila. Amblem simbolizira HMC-ov četrdesetogodišnji rast i razvoj u automobilskoj branši. On izražava duh usmjeren prema budućnosti, organizacijskom rastu koji ističe odgovornost: Hyundai će uvijek biti odgovoran prema potrebama kupca, te čvrsto držati najviše standarde odgovornosti prema ulagačima, zajednici i okolišu." Super.

+ Znate li da sam položio vozački ispit u ponedjeljak i to na Hyundaiju, model Getz. Prošao sam od prvog pokušaja budući da ispitivač nije bio strog. Ovaj auto ispod je auto koji sam vozio u autoškoli.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Post je objavljen 13.02.2008. u 17:18 sati.