Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supertajni

Marketing

Lažne vojne mirovine i povlastice

Od završetka Domovinskog rata do danas, uz zločine koje su počinili pojedini pripadnici hrvatskih OS kao crna mrlja vuće se i sramota lažnih invalida i lažnih mirovina te time i svih lažiranih povlastica koje braniteljima garantira Zakon o o pravima hrvatskih braniteljima i njihovim obiteljima.

Zakon je doista predvidio mnogo povlastica koje su vrlo detaljno vezane uz stupanj invalidnosti pojedine osobe. No kako je počelo dodjeljivanje vojnih mirovina tako je počela i kružiti priča o zloupotrebama tih mirovina, o zloupotrebama braniteljskog staža, o zloupotrebama pri dodjeli stupnja invalidnosti.

Bilo je više pokušaja da se izvrši revizija svih vojnih mirovina pa tako onda i svih invalidskih ali je svaki puta sve to završilo u jednom velikom ništa. Oni kojima je nered na tom području bio u interesu, bili su vrlo dobro umreženi i znali su sve trikove kako bi se izigrale kontrole koje su obično inicirane iz kojeg ministarstva. No dok su došle na teren već je sve bilo zaustavljeno i lažirano.

Zato nikoga nisu iznenadila najnovija hapšenja liječnika, namještenika HZZO-a i HZMO-a koji su, umreženi, fabricirali invalidske mirovine a uslugu skupo naplaćivali.

No, ovo što je policija sada otkrila to je poslovično samo vrh sante leda. Zanima me da li će itko u ovoj državi imati hrabrosti i ići do kraja. Pod tim mislim na ozbiljnu reviziju SVIH vojnih i invalidskih mirovina i drugih povlastica.

Post je objavljen 13.02.2008. u 13:02 sati.