Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marickaicvijetnodrustvo

Marketing

Meni je svaki dan valentinovo...!!

Voooolim valentinovo...Malo sam zakasnila u školu,pa Bagarička je....Pa mi se nije dalo ni krenit...Nego napisat nešto pametno...Pročitajte...!!


Svake godine 14. veljače slavi se Dan zaljubljenih-Valentinovo. Priča o Valentinovu vuče korijene još iz 3. stoljeću p. n. e. kada je Rimskim carstvom vladao car Klaudije. On je svojim vojnicima zabranio ženidbu i zasnivanje obitelji kako bi bili neopterećeni i potpuno predani ratovanju. Njegovu zabranu nije poštivao rimski svećenik Valentin koji je potajno vjenčavao mladence vjerujući u ljubav i u sve njene blagodati. Prilikom vjenčavanja darivao je mladencima crvene ruže koje i danas služe kao iskaz ljubavi. Saznavši to Klaudije je uhitio Valentina i spalio ga na lomači dana 14. veljače.
Papa Gelacije je 469. godine taj dan posvetio sv. Valentinu te se i danas taj dan slavi kao dan zaljubljenih, a sv. Valentin je postao svetac zaštitnik zaljubljenih.
Osim crvenih ruža i srca čest simbol zaljubljenosti je i Kupidon. Kupidon je rimski Bog ljubavi i prikazuje se kao krilati dječak naoružan lukom i strijelom. Legenda kaže da će onaj kojega pogodi Kupidonova zlatna stijela «izgubiti» srce za prvom osobom koju ugleda.



Uživajte sutra sa svojim voljenima ili onima koji bi to mogli postati!I ja ću sa mojim Birinarom...I sutra i većeras... cerekkiss


Pozzzz Birinaru,Klošarima,Vesnici,Ani,Mariji,Mii,Katiću,Jakowu,Miru....Ma šta ja više znam....

Post je objavljen 13.02.2008. u 07:51 sati.