Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Duplex

Image Hosted by ImageShack.us

Antony Gormley

Znate onu priču da negdje u svijetu postoji (barem jedan) vaš dvojnik, vaša slika i prilika, nesuđena sestra-brat blizanac!
Ja sam naletila na dvije vlastite kopije! Ili su one naletile na svoje, nema veze.
Prva je bila neka klinka u Estoniji, neka židovska općina na CNN vijestima, djevojčica od pet-šest godina - k'o da me je netko iz foto albuma ukrao!
A ondak smo se srele i likom uživo, moja blizanka i ja, doduše mlađa nekih desetak godina, u menzi Icelandaira-a gdje je Violet radila u kuhinji.
Stojim ja sa svojom tacnom u redu i čekam da mi u lonče ubace šaku pirinča kad vidim sebe, a ona vidi isto sebe i slatko se nasmijasmo jedna drugoj u ogledalu! Tata joj je Arap, a mama Francuskinja - Violet se rodila i odrasla u Marseilleu. Na Islandu je valjda zbog ljubavi, nismo li svi???

No, dobro. Ondak sam recimo ljetos, u jednom danu srela Gojka Šuška i Antu Pavelića. Potom dvadesetogodišnju verziju moje devetogodišnje nećakinje. Neka Amerikanka u kavani, bila je baš zgodna.
A prije mjesec dana na praškom aerodromu pred Daćkom i menom/snenom pregurala se bezobrazna verzija mamine prijateljce tete Višnje u bundi od nutrije, ponosna vlasnica ruskog pasoša!
(Što nam je u samom startu dalo do znanja da u preguravanju mi preodgojeni Balkanci nemamo šanse!).
Prije nekoliko dana pak naletim na Dikana! Daungradirana verzija: "Siromašni Češki Umirovljenik" - djeluje daleko manje impozantno od našeg pauna sa zagrebačke Špice.

Danaske ujutro dobijem SMS od Paje. Kaže, u metrou je sreo mog Brata.
SMS-am put Zagreba promptno.
"Viđen si u praškom metrou. Radiš u pivnici. S Marženkom i djecom + zagrebačkom familijom nije čudo da si stalno umoran".
Raskrinkat je!


Post je objavljen 12.02.2008. u 22:09 sati.