Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

ZAPELA SAN

Zapela san ovod, u ovome stanu. Jednom sam rekla: "A dobro je." headbang
I sad neman kud. Moj svekar i ja. Ja čekan smjenu (zavu) da mogu poć u spizu., a on čeka da neko dođe po nas i odvede nas doma.nono
Ako neko ima volje doć i izvuć me odavde prilažem plan grada, kompas i koordinate.

Image and video hosting by TinyPic

Osim plana grada i kompasa potrebno je još upisat točne koordinate po kojima ćete vi ,nadobudni istraživači, odrediti i izračunati azimute.
Recimo imate točku A, točku B i točku C. Povucite liniju od A na B, pa od B na C i od A na C. Te linije se križaju na jednom mjestu i tačno u toj točci, nazovimo je točka G, sam ja zapela! Ko je išta razumija neka se uvati posla nakon šta prouči ove moje koordinate.

1. koordinata -JUG

Image and video hosting by TinyPic

Evo ga! Vidi se moj komadić mora! Kad je lip i sunčan dan, i kad iman vrimena za puštat mozak na pašu (sve ga manje iman otkad san otvorila blog), lipo sidnem na balkon, pijuckam kavicu i gledam more. Svašta se tu događa. Svako malo prođe neki brod, trajekti, kruzeri, jedrilice, avioni, helikopteri, a jedanput sam čak ugledala i dupina! Ma, ludilo od pogleda! Pogled pun iznenađenja!

Image and video hosting by TinyPic

2. koordinata - JUGOZAPAD

Image and video hosting by TinyPic

Eee, ovde se već ima šta vidit. Svaki dan kibiciram građevinske radove na novogradnji kraj hotela. Big Kerum preuređuje i gradi nove zgrade.
Novogradnja napreduje, raste ka iz vode. Prvo je došla jedna veeelika dizalica, a nakon par tjedana došla je i druga veeeelika dizalica. Radi se non.stop. Do lita bi moglo bit gotovo i prvi gosti će blagoslovit hotel.
A starogradnja stoji sa strane, atento! Očerupalo je, odnilo sve šta valja i ne valja. Protekle godine je tu bija pravi raspašoj. Razbivalo se, bacalo doli,
letili su štramci, daske, roletne, nakupilo se brdo krame, šute....sad žalin šta nisan uslikala te prizore. Ne bi virovali koji je to lešinarski pohod bija!
Bilo pa prošlo! Sad već po godine stoji mirno, promaja caruje po nekadašnjim hodnicima, grlice i golubovi se gnijezde. Jedanput je doletija veliki sokol - prekrasan sivi soko i sta na balkon od hotela i čerupa neku jadnu ptičicu - čini mi se da je bija bili golub. Fascinira me taj prizor. Usrid grada veličanstveni sivi sokol lovi svoj plijen! Dok san ja uzela aparat on je već odletija dalje, u Marjansku šumu, ili ko zna di?

3. koordinata -ZAPAD

Image and video hosting by TinyPic

Štefica i Štef su mi došli po svoju jutarnju porciju zobenih pahuljica. Jutros san malo zakasnila i čujem neko guuuuuu,guuuuu,guuuuu....pogledam na balkon, a ono Štefica se namistila i čeka, zove....čim san izašla sa porcijom, doletija je i Štef. Na ovu stranu imam prekrasne vrtove susjednih kuća, pa kad se umorim od gledanja kroz šupljine hotela ili izgradnje novogradnje, ili kad mi se zavrti u glavi od dizalica koje stalno kruže onim velikim kranovima, tada okrenem pogled drito na zapad i odmaram oči na zelenim perivojima mojih susjeda. Za koji mjesec bit će i šarenog cvijeća.

Image and video hosting by TinyPic

4. koordinata - ISTOK

Pribacujem se na suprotnu stranu svijeta. Ovdje spojite prvu liniju ZAPAD - ISTOK. Na istoku iman drugu klimu. Tamo neman ni sunca ni miseca. U određeno doba dana doleti mi odsjaj od sunca sa nekog prozora, pa me razveseli. Zato smo tamo sve piturali u žuto i narančasto pa se pravimo kao da je osunčano. Iznenadit ćete se kakav pogled tamo imam.

Image and video hosting by TinyPic

Sad ćete reć : " Opet bajama. Dosta nam je više bajami."
E, ali ovo nije ona ista bajama, ovo je jedna velika stara bajama kojoj se svake godine divin i ne mogu joj se nagledat kad mi napravi modnu reviju sa svin mogućin veštama i kreacijama.
Oden u kužinicu, a tamo me u kuvetanju inspirira ovakav pogled:

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Jednom sam kukala mojoj prijateljici , viškoj, kako ne mogu stić do Visa u misecu kad moja bajamica cvate. A ona pogleda oko sebe i reče: "A vidi ti ovde bajama!" Pogledam i ja. Bajama ko u priči, na sve strane. Nije da ih nisam i prije primjećivala, ali nisam o tome tako razmišljala, ovdje su mi značile tako malo. Žalila sam za nečim dalekim, a tu je kraj mene baš ono što volim - pregršt bajaminog cvata. Izbrojila sam čak 7 stabala samo na istoku i sjeveru.

4. koordinata - SJEVER

Image and video hosting by TinyPic

Opet i opet bajame! Ovdje bi se mogao napraviti festival bajaminog cvita, po uzoru na festival trešnjinog cvijeta u Japanu. One turiste šta ih je čiovka
nekidan slikavala, tribalo bi odvest u trogirsko i kaštelansko polje pa nek se dive našoj bajami.
Ovi moj sjever je pinku zapušten, ali ima ispod zida jedan mali vrtal od susida iz gornje kuće, pa tu mogu vidit kako napreduje bob, kumpir, zelje, a u 6. misec procvatu oni bili ljiljani sv. Antonija. Sad neman sliku od tih ljiljana, ali evo van malo biloga cvića - jedino šta mi sad cvate na balkonu. Neznan kako se zove, a moja mama ga zove "bili snig"

Image and video hosting by TinyPic

Lipo san vas prošetala naokolo. Ne izgleda sve ni tako loše, ovisi s koje strane gledaš.
E sad kad smo obašli sve četri strane svita i onu jednu međustranu, sad lipo povucite liniju na pravcu JUG - SJEVER. I zamrčite točku G baš na križanju ta dva pravca.
I eto me tot, na točci G , mogla bi i još nešto reč, šta počinje na G, ali neću, jer me mater pristojno odgojila. Omar bi mi petala trisku ako bi to rekla.
Palo mi je na pamet da bi mogli još prošetat i gori na taracu,odozgor je odličan pogled, ali san se već umorila i to ćemo jedan drugi put. Ajme, sad san se sitila! Samo ćemo pinku povirit. Triban pokazat nešto brodu u boci

Image and video hosting by TinyPic

Zasad moran razradit strategiju kako očuvati noćni mir. jer nema spavanja kad dida počne šetat na pravcu soba-zahod. Od ove upale skroz je dezorijentiran, pa ga triba navodit, jerbo bi inače izaša na ulazna vrata, a onda ko bi ga više skupija. Tako da je i po noći veselo. Šetamo se po hodniku, on isprid mene lupeta štapon i brontula kako će sve dignit u ariju, da ko ga je ovde doveja, i spominje bombe, rivolvere, a ja iza njega ko mister Bean u onoj epizodi kad je zapeja na stubištu hotela iza jedne sporovozne starice, a kad je uspija priskočit, naletija je na još jednog sporovoznog i onda je zapeja između njih dvoje. Sićate li se toga?
A ja sad nisan zapela među dvoje starčadi, nego je jedan, ali mi je oni mlađi počeja kapotavat sa upalon krajnika i sad san zapela među dvoje bolesnika. Dida i unuk. I ja.(još uvik zdrava i čitavathumbup) Svo troje Rakovi i to u tri dana zaredon. Kad je moj Mornar skužija da je i mlađi Rak i da je okružen sa tri Raka, zamalo je porebambija.bang Zato i biži na more. Ajmeeee, šta san se uzgovorila!! nut Dosta je bilo za danas! zaliven
Lipo vas pozdravljan iz ove fotelje u kojoj san zapela. kiss


Image and video hosting by TinyPic





Post je objavljen 13.02.2008. u 01:11 sati.