Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/visionthing

Marketing

#226- (napokon) S E P T I C A !




KRV,GROBLJE NOĆ I RAKA
USRED MRAKA
NAOPAKA PETOKRAKA
SVOJE ŠLJAKA
DVA GROBARA
DOK LOPATE RABE
STALA SU U GOVNO
GOVNO MRTVE BABE
GOVNO MRTVE BABE!!!



Svoju iskrivljenu percepciju stvarnosti mogu uvelike zahvaliti svom osmoškolskom obrazovanju, ali ne Ivi i Ani, Mati i Tiki i ostalim gnomovima tadašnjeg obrazovnog sustava, nego uglavnom kultnom strip magazinu PATAK. Također i malom Ivici, te njegovoj samohranoj majci nerotkinji, Veresiji iz drugog braka, Rambou dva, Čovjeku Frižideru, Protmanu –Letećem Policajcu, te naravno i Inspektoru Danetu…

Naravno iza svih tih likova krije se Dubravko Mataković. A u zajebanom 90-tima, dok su Biohazardi harali Brooklinom sa novim HC zvukom, opakim textovima i 2 vokala, Dubravko se krio u podrumu dok je „srbočetnička soldateska“ pičila po vinkovcima iz svega što im je preostalo od razaranja Vukovara.
I dok smo i U zagrebu svako malo bježali u skloništa, jedina happy uspomena na ta vremena bila je poleđina Nedjeljne Dalmacije na kojoj su objavljivani stripovi koje je Dubravko crtao i faxirao iz podruma u redakciju Nedjeljne.

Naravno Nedjeljna Dalmacija, naročito tada bila je nezanimljivi šit za čitati, ali bi ju strićek koji je tada dilao novine ne glavnom kolodvoru uredno objesio na štand naravno ne naslovnicu nego Matakovićev strip. I to je bila obavezna lektira dok bi čekao tramvaj na koji moram presjesti da stignem u školu. Ako i zakasnim, jebi ga , isprintat ću si na kompu ispričnicu, ovo je ionako bilo važnije!

Fala bogu, jebeni rat je proš'o pogonjen raznim atmosferilijama.
Nakaradne četnike je u stripovima zamijenio Glistun aka čovjek s 2 jetre, Inspektor Dane zamjenio je šerifovu zvijezdu povijesnim grbom, a Biohazardi su se raspali jer je jedan od pjevača oženio porno glumicu, a njen biznis je postao obiteljski.

No na nebu dvajs'prvog stoljeća zasjala je nova Hardcore, punk, i ostalo, zvijezda u obliku definitivno naj originalnijeg hrvatskog rock banda odmah poslije Let 3 i Hladnog piva prije nego što su postali komercijala.
I eto da skratim, niti prehlada, gripa i ostala sranja nisu me spriječila da napokon iz trećeg pokušaja fotkam Septicu, band za koji bi i Jack Black rekao nešto pametno samo da razumije Hrvatski.

Inače ostalih desetak probranih fotografija možete pogledati na galeriji moje www.dominionart.net stranice, koje je još u testnoj nadogradnoj fazi (pa ostali linkovi ne rade) ali to nije razlog da ne ugosti fotke Septice, jel'da ?

Dakle OBAVEZNO KLIKNUTI TU ZA FOTKE VIDIT! Jasno ?



NISAM ZGODAN A NISAM NI BOGAT
NISAM PLEĆAT ALI SAM ROGAT
ZA TE ĆU SVOJE DRUGOVE ODAT
ZA TE ĆU GOLFA JEDINICU PRODAT
NAD GRAND KANJONOM NA ŽICI ĆU HODAT
U KUĆI BIG BROTHERA ŽIVJET ĆU PROBAT

baj Septica




Post je objavljen 12.02.2008. u 11:03 sati.