Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Pokladna povorka u Čačincima

Prošle nedjelje u Čačincima je održana 2.pokladna povorka u organizaciji KUD-a Čačinci i Općine.
Naravno da smo i mi sudjelovali isto kao i lani.
Lani smo bili skupljeni onako zbrda-zdola pa smo ove godine odlučili biti prava grupa a ne da jedan od nas bude doktor,drugi spiderman ili bumbar, treći vojnik, četvrti svoj tata itd itd.
Ove smo godine napravili simulaciju klanja! Ali bez praseta.
Opet smo uzeli traktor od Tune, Zoki je uzeo platon od dede Steve i na taj platon smo složili vješala,korito,kotao i ostale potrepštine. U kotlu smo naložili vatru i kad se sve počelo dobro dimiti krenuli smo u centar pridružiti se pokladnoj povorci.
No,iako nam je namjera bila na vješala povješat kobasice,slanine i ostalo,na kraju smo imali jako malo toga jer smo veliku većinu pojeli prije nego smo krenuli.U centru se skupilo dosta ljudi, muzika dere sve u 16 i kreće povorka kroz Čačince. Neki su imali probleam održati ravnotežu na platonu pa su sjeli......ili se dobro držali za štice platona usput mahavši razdraganoj masi obaožavatelja......dok je volan bio u sigurnim Jožinim rukama......neki su bili u gay opravi......a neki su se i uneredili...Krivac za sve loše u selu je bio ČAČO koji je tog dana preuzeo vlast. No,brzo smo ga se dokopali......i na kraju priredbe zasluženo spalili mada sam ja predlagao da pozovemo nažigača i njega spalimo no taj prijedlog nije prošao.


Raduje veliki odaziv djece pa bih vam pokazao samo neke od boljih maski.Stankova kćerkica gabrijela je bila zeko:Zatim,bio je tu i Wolfgang Amadeus Mozart......pa snjeguljica......Helga i Zadro......kosač trave (pobjednik među djecom).Napredak u odnosu na prošlu godinu i 1. pokladnu povorku u našem selu je vidljiv u većem odazivu maškara,što malih što velikih,ali su organizacijski propusti još uvijek vidljivi. No nećemo kritizirati nego ćemo se nadati da će nagodinu biti još bolje i još više dobrih maski. Moramo smisliti nešto orginalno da odnesemo prvu nagradu u kategoriji odraslih grupnih maski da nebi ostali vječiti drugi. Primamo prijedloge.Post je objavljen 11.02.2008. u 15:13 sati.