Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing

Kako preživjeti nizak tlak :)


Evo najdraži moji, stvarno me dugo ne bijaše amo, a bezmalo svaki dan sam se sjetio bloga i čudio se samome sebi.

"Zar ovaj Ddadd više ne piše? Nije valjda prestao!?" - pitao sam samog sebe, pitali su me drugi, pitali su se svi.

Dakle, tema današnjeg posta je tlačno ekvilibriranje - svi znate da ne tlak prao i da sam potražio pomoć najboljih liječnika. I dobio sam je!

Prvo sam pio dvije tablete, nije baš bilo do kraja bajno, ali barem je jutarnji tlak bio normalan. Onda su mi prikeljili još jednu tabletu. Dan danas imam sliku u glavi vrhunske doktorice koja mi objašnjava:

"Nije dobro za niti jednu terapiju različite tablete uzimati istovremeno. Naime, različite tablete se u želucu izmješaju i tvore spojeve za koje nije sasvim jasno što mogu učiniti. Zato Vam savjetujem da ovu koju morate uzimati samo jednom dnevno uzmete prvu. Razlog zašto biste trebali uzet ovu prvu jest taj što ona češće tjera na mokrenje pa je bolje da to odgulite prije."

Gledao sam je svojim pametnim očima i upijao svaku njenu riječ. Nastavila je:

"Onda sat vremena nakon ove jedne dnevno uzmite prvu od onih koje morate progutati dvije na dan. Nakon ručka mrknite jedan kardiopirin protiv zgrušavanja krvi, a zadnju od ove dvije popijte oko 6 da vas prirpemi za 9 uvečer kad Vam je najviši tlak."

I tako sam napravio. Mrknuo sam prvu, sat vremena poslije drugu, došlo je jedanaest sati, još malo pa će podne kad se u meni sve podiže i kad mi zapravo počinje radni dan, otišao sam do svoje radne sobe, sjeo i pomislio da mi se malko vrti. Uzeo sam svoj lijepi novi tlakomjer i mrcina je pokazala 113/80. Ovaj višji je malo prenizak, ali neka, mogu ja to...međutim, vrtnja se nastavila!

110/75 pokazala je sprava petnaest minuta poslije. Išao sam mjeriti jer mi je mozak kronično obijao misliti...pet minuta nakon toga bio je već 98/70

Tlak je već bio bolesno nizak. Grozničavo sam razmišljao kako ga podić i sjetio se spasonosnog rješenja - nitko mi ne može dići tlak kao moja majka! Najbrže što mi je vrtoglavica dopuštala otputio sam se u njenu kuću, tiho ušao i sjeo.

"Ddadd, blijed si!" ona će panično.
"Da...tlak mi pada, bio je 98/70, zato sam i došao amo da mi ga malo podigneš!" - ko fol se našalim ja.
"Koilko si tableta jutros popio?" - upita ona.
"Dvije."
"Ma tko ti je prepisao dvije!?" još paničnije će ona...na sreću, jer tlak mi je iznenada počeo rasti...tog trena sam prvi put u životu bio sretan što paničari!
"Moja doktorica...ona moja privatna, najbolja!"
"Ma koja je to doktorica? Mislila sam da ti je kardiolog prepisao tablete!" - visokotonci su joj proradili...još malo i bit će mi tlak normalan, weeee :D
"Ovak...prvo mi je doktorica prepisala jedne tablete. Onda je kardiolog rekao da mi je holter nevjerojatan i da nam se žuri pa mi je prepisao još jedne. On je rekao i da nastavim piti one doktoričine pa sam to i napravio." - strpljiv sam ja
"Ma tko je ta doktorica da mi je znati!" - ona će opet...a moj tlak već fino raste proporcionalno njezinom.
"Moja privatna doktorica" - strpljiv sam ja.
"Pa kako ti je prepisala da dvije tablete uzmeš u jutro?"
"Nije ona, kardiolog je!" - sad se već smješkam, u svom sam elementu...jedvo čekam da eksplodiram :D
"Oni ništa ne znaju!" - zaurla mi mati.
"Evo ti njihov broj pa im ti to reci" - srdito ću ja!
"Dvijeeee tableteee već sad u jutro! Nije ni čudno što ti je tlak tako nizak. Nikako ne smiješ popiti onu uvečer - nikako!
"Nazvat ću doktoricu i ako mi ona kaže da ne pijem - neću!" - rekoh ja pomirujuće-
"Ne smiješ. Ddadd, ne smiješ!" - falset kuluminira...
"Nazvat ću sad doktoricu i pitat ću je!" rekoh ja.
"Ma tko je ta doktorica da mi je znati!" pita ona mene već treći put, a ja se razbjesnio!

"Ma ne mogu vjerovati da me već već treći puta isto pitaš!" - zaurlam ja i nastavim bjesnjeti:
"Taj naš glupi razgovor i to tvoje histeriziranje i strah nikamu ne vode! Daj shvati da nisam glup i da neću uzeti ništa što mi škodi. Razgovarat ću sa doktoricom ali ako vidim da tlak pada neću uzeti na večer tabletu, makar mi svi primarijusi svijeta zapovjede da ju uzmem! I stvarno ne znam čemu sve to histeriziranje! JOJ ŠTO SAM LJUT, MOGAO BIH PILIĆIMA ZAKRETATI VRATOVE!" - eksplodiram do kraja i mašim se tlakomjera koji sam ponio sa sobom.

108/73

Wow, što mi ga je podigla :D
Tko zna što bi bilo da se nisam toliko razbjesnio! Sa smješkom sam se okrenuo prema svojoj majci i rekao joj najnježnije što sam znao:

"Mama moja najdraža, super si ti meni! Spasila si mi život!"


I nisam popio večernju tabletu... :D

Vaš Ddadd :-)


Post je objavljen 11.02.2008. u 13:29 sati.