Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Teleća koljenica zalivena litrom kvalitetnog vina raspametila je Butkovića

Neviđenu blamažu priredio je Davor Butković svojem poslodavcu objavljujući izmišljeni intervju s Ivom Sanaderom. Autoru ovog blog takvo što nije nikakvo iznenađenje jer je Butković jedini novinar čiji su tekstovi bili do sad čak dva put ovdje spominjani. Prvi put još daleke 2005. godine, a drugi put godinu dana kasnije pod naslovom „Nebuloze Davora Butkovića“. Moram priznati da me ovakva blamaža Butkovića i nije pretjerano iznenadila s obzirom da ga nikad nisam smatrao profesionalcem već prije kućnim potrčkalom onoga tko momentalno sjedi u Banskim dvorima i piše tekstove, skoro pa po narudžbi.

Ono što iznenađuje je pokušaj Jutarnjeg lista da u današnjem izdanju svu krivicu svali na navodnog autora izmišljenih Sanaderovih odgovora starog 23 godine, za kojeg su usput napomenuli i da je član vodstva udruge Iskorak i jedan od organizatora gay pridea (nije mi samo jasno zašto su ti podaci bitni za ovu priču?), te da se tu radi o nekakvom upadu u elektroničku komunikaciju, što su totalne nebuloze. Čak spominju i da će tužiti navodnog autora zbog lažnog predstavljanja. Kakav salto mortale!

Gospodo, pametnije vam je da se ispričate čitateljima što ste zaposlili takvog neprofesionalca i nesposobnjakovića koji nakon neznanog broja zajedničkih ručkova s Ivom Sanaderom i intimnih druženja uz kakvu čašicu razgovora dok je primao političke instrukcije (kao što je to svojedobno imala Hloverka na Pantovčaku kod Tuđmana, ili Ivanković u MORH-u kod Šuška) o čemu bi bilo dobro pisati, nije bio u stanju uočiti kako mu Sanader odgovara s nekih čudnih brojeva i s neke čudne e-mail adrese.

Jedina olakotna okolnost koja mi pada u na pamet u ovom trenutku bi bila da je Butković možda „intervju“ napravio nakon kakve dobre teleće koljenice zalivene kojom litrom kakvog kvalitetnog vina čiju ćemo recenziju pročitati u jednom od slijedećih izdanja Jutarnjeg lista pod rubrikom gastronomije. Ne bi me iznenadilo da u opisu vina pročitamo da će vas vino raspametiti već nakon prvog gutljaja.

Post je objavljen 11.02.2008. u 09:59 sati.