Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kindomofasgarth

Marketing

Mithela:Cehovska posla

"Cehovi su osnovani 107. godine nakon naseljena, za vrijeme Drugog Velikog rata, radi lakše organizacije vojske. Nitko nije mislio da bi to utjecalo na rat toliko koliko su u početku mislili."
Iz prvog poglavlja knjige "Cehovi i njihova povijest"
povijesničara Ausmaka, 87. g.n.n.-178. g.n.n.
Plavokosa Mithela je otvorila vrata središta Čarobnjačkog ceha u njenom rodnom gradu Nuthilu i ušla unutra. Predvorje je bilo veće nego što je očekivala. Nasuprot Mithele su bila jedna velika vrata. Njenu desnu stranu su činile police s knjigama i dvoje vrata. Na ljevoj strani su bili neki svici na stolu, stolica, jedna vrata i polica s knjigama. Prišla je visokoj crvenokosoj ženi koja je stajala pored te police s knjigama i upitala ju svojim zvonkim glasom:
-Oprostite, možete li mi reći gdje je Patrish? Tražim ga jer bih željela pristupiti Čarobnjačkom cehu.-
Žena se nasmiješi.
-Kanite pristupiti cehu?-upita. -Izvrsno, konačno novo lice. Patrisha će te nači ako prođete kroz ova vrata, skrenete lijevo, i idete ravno. Njegove odaje se nalaze na kraju hodnika.-
Mithela se zahvali i krene. Patrishove odaje su bile nešto veće od predvorja u koje je ušla kad je ušla u zgradu. Kada je ušla, primjetila je jednog crnokosog čovjeka koji radi sa svojim alkemičarskim priborom. Mithela je zapazila da se približavao svojem četrdesetom ljetu. Obrati mu se:
-Oprostite, jeste li vi Patrish?-
Osoba se okrene.
-Da, jesam. Recite.-
-Željela bih pristupiti Čarobnjačkom cehu, a čula sam da vi time bavite.-
Patrish se nasmiješi i kaže:
-Konačno novo lice. Da, ja se bavim time. Želite pristupiti cehu? Da li želite da vam kažem pravila ili ih več znate od prije?-
-Znam ih malo od prije, ali recite.-
-U redu. Pravila, koja vrijede u svakom cehu su da ne smijete ukrasti ništa iz cehovskih zgrada niti od drugih članova ceha. Ne smijete nikoga ubiti. Jedina iznimka su situacije u kojima vam je to naloženo zadatkom, koje dobivate od važnih i, odnosno ili, utjecajnih osoba u cehovskim središtima.Zadaci se bilježe da ne bude zlouporaba te iznimke. Da li ste shvatili?-
-Jesam- Mithela odgovori klimajući glavom.
-Izvrsno. Prihvaćate li ih?-
-Apsolutno.-
Patrish se okrene i krene prema jednom ormaru. Otvori ga, izvadi jedan svitak i zatvori ormar. Tada priđe stolu, sjedne za stolicu, otvori svitak, uzme pero, umoči ga u tintu i kaže:
-Priđite. Moram imati neke vaše podatke potrebne za upis. Vaše puno ime i prezime?-
-Mithela Arakita Johcan.- Patrish počne zapisivati.
-Adresa?-
-Peta glavna ulica, redni broj 27.-
-Vi ste susjed Maruka Ksimeneza? Kako je taj starac?-
Mithela se nasmiješi.
-Još uvijek je živ.-
-Još uvijek? Zbilja je izdrživ. Eto, to je za sada to. Da vidimo.- Ustane se i otvori isti ormar koji je maloprije otvorio. -Što? Nemam nijednu odoru?- kaže i zatvori vrata ormara.
-Smijem li pitati kakve odore?-
-Odore za novo regrutirane članove. Moram otići do Anthole, Glavnog meštra gradskog Čarobnjačkog ceha, po odore. Moram joj i dati ovaj svitak, da zna da ste pristupili cehu. Molim vas, sljedite me.-
MItheli srce počne brže kucati. Anthola je bila njezina ljubavnica. S razlogom ljubavnica, jer je Mithela bila zaručena za Yelhima, vlasnika jednog od najpoznatijih gostionica u gradu. Jedan od velikih Mithelinih problema je bila njezina seksualnost. Naime, ona je biseksualka.
Patrish prođe kroz vrata.
-Idete?- upita ju.
Mithela prođe kroz vrata. Popnu se na kat, skrenu desno, skrenu lijevo i prođu kroz dvostruka crna vrata na kojima je pisalo "Anthola, Glavni meštar gradskog Čarobnjačkog ceha". Kada su ušli, vidjeli su jednu crnokosu ženu kako sjedi za svojim stolom i čita knjigu.
-Anthola- Mithela tiho reče, gotovo šaptom.
-Gospođo- obrati joj se Patrish.
Anthola podigne glavu a knjigu ostavi na stolu.
-Recite- kaže.
-Imamo novu članicu. Došao sam da vam predam svitak s njezinim podacima i po odore za novo regrutirane članove. Nemam čag ni zanovu članicu. Došla je sa mnom.-
Anthola pogleda Mithelu. Mithela se počne osječati kao da joj srce želi iskočiti iz tijela. Anthola se nasmiješi i kaže:
-Stavite svitak na moj stol, uzmite par odora i izađite. Usput zatvorite vrata. Ja ću se pobrinuti za našu novu članicu.-
Iako je Patrish izgledao začuđeno, učini tako. Nakon što je zatvorio vrata, Anthola uperi prst u vrata i kaže:
-Lokio.-
Začuje se škljocanje brave. Potom kaže:
-Silencio.-
Vrata počnu sjajiti zelenim sjajem. Mithela je znala da je Anthola upravo bacila čaroliju na vrata koja je spječavala da se išta kroz njih čuje.
Anthola spusti ruku, ustane, priđe Mitheli i počne joj govoriti:
-Dakle, pristupila si Čarobnjačkom cehu.-
-Da.-
-Uza vjenčanje i medeni mjesec, hočeš li imati vremena za zadatke koje ti cerh bude davao?-
-Da, naravno da hoću.-
-A, kada je ono vjenčanje?-
-Za dva dana. Izgubila si pozivnicu?-
-U neku ruku.-
Anthola počne Mithelu milovati po grudima.
-Baš se moraš vjenčati,ha?-
-Pa, sad...-
-Dopusti da ti pojasnim zašto mislim da ne bi trebala- Anthola kaže i počne svoju glavu primicati Mithelinoj. Mithela shvati što želi i raširi svoja usta. Najedanput osjeti Antholine usne na svojima i njezin jezik u svojim ustima.

Post je objavljen 11.02.2008. u 08:56 sati.