Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

11.02. SVJETSKI DAN BOLESNIKA



11.02. Svjetski je dan bolesnika koji je ustanovio Sveti Otac Papa Ivan Pavao II 1992 godine. kako bi potaknuo sve ljude da promisle o svojim mogućnostima pomoći u brizi i njezi oboljelih. Ovo nije samo dan posjeti bolesnika, starih i nemoćnih osoba, bolesnoj djeci već dan kada bi svi bar nakratko podigli u sebi svijest, dan koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice. Dan kada bi bolesni trebali dignuti svoj glas i ukazati mjerodavnima na nedostatke u zdravstvenoj zaštiti te na probleme u ostvarivanju svojih prava, dan kada bi oni koji brinu o bolesnima ukazali na probleme sa kojima se svakodnevno susreću, dan kada bi svi oni koji su zdravi pružili ruku solidarnosti bolesnima.
Ovo je također dan kada se treba podsjetiti na sve one koji se brinu o bolesnim, od zdravstvenih profesionalaca, socijalnih radnika, vjerskih radnika pa sve do osoba koji rade na dobrovoljnoj osnovi i onih samozatajnih članova koji brinu o oboljelima iz svoje obitelji.
Eto baš se poklopilo da naša Anja upravo na današnji dan (Svjetski dan bolesnika) odlazi na rehabilitaciju u Krapinske Toplice u trajanju od 21 dana.
Od srca joj želimo da ovu rehabilitaciju konačno odradi do kraja.
Vas dragi naši dobri ljudi, molimo da danas na Svjetski dan bolesnika pružite ruku solidarnosti svim bolesnim koji osim zdravstvenih problema, imaju problema i sa ostvarivanjem svojih prava, jer čovjek mora znati da ćemo i mi jednog dana biti stari i nemoćni ili bolesni i tražit ćemo „ruku“ spasa.
Vjerujte nam dragi naši dobri ljudi i lijepa riječ utjehe i podrške takvim osobama jako puno znači.
Ostanite nam svi zdravi, voli Vas Vaš neumorni trio!







Post je objavljen 11.02.2008. u 08:00 sati.