Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyisnotforever

Marketing

Just like fight between good&evil

Lucinda je sedela sa Channel Gray i Katjom u knjiznici i veselo su tracale o onome sto je pisalo bas jutros u 'Proroku' o Vatrenim kocijasima i Cudnim Sestrama,koje Chanell Gray prosto obozava. Matilda joj je prisla.
-E Lucy.
-Molim,Mate?-upita ona svoju sestru
-Zove nas mama kuci za ovaj kratki raspust od nedelju dana. Provest cemo ga u 'Grizlijevoj' kuci sa Marijom Iness,njezinim sinom...-kada je spomenula Jacka blazeno se nasmesi-sa Malfoyevima,Lestrangevima ...
-Super,drago mi je sto ce se tvoja sorta okupiti. Ja cu iskoristiti vjerovatno ono kad nisam sa Dracom da odem do tate.-rekla je Lucinda.
-Sa kojim bre Dracom?-iznenadi se ona-mali Malfoy?
-Nije mali,nasa je godina,Matti. Da,sa njim.
-Cek ...vas ..vas dvoje ste ...?-poce ona zbunjeno pa pokaza onaj znak sa ukrstanjem prstiju sto bi znacilo kod nje'vi ste zajedno?'
-Aham. Vec 5 nedelja i 5 dana.-rekla joj je Lucinda do detalja.
-Ne mogu vjerovat. Pa ti si rekla da ...
-Pusti to sta sam rekla...znas da sam zaljubljena u njega vec sest godina.-rekla je Lus.
-Ovo je bio preveliki sok za mene...odoh javiti mami. Ipak ides?
-Pa ako ce ici i Draco...
-Ici ce,ja pitala.
-Idem i ja.-rekla sam
-Sparkiraj se,veceras imamo Viteski bus u osam u Hogsmeadeu.-rekla je.
-Ma vazi.-rece Lus-pa drage moje,ja vas sada moram napustiti ...veliki ljubac,a mi se vidimo poslije raspusta!-pozdravi se sa blizankama i ode se sparkirati. Anelene a ni Lisse nije bilo nigde. Pisat ce im. Znala je da ce tesko ijedna od njih ici kuci. Bilo joj je zapravo i drago-bit ce i sa Dracom a i sa svojom najboljom frendicom-Nessom.
-Sparkiraj se.-rekla je ona svom koferu i on poce uvlaciti stvari u sebe,ali uredno upakovane-Mozda ce mi ovo biti i lijep raspust,a Habbit?-upita ona svoju sovu. Ona huknu prenarazeno,jer je znala da ce je Dorothea,njihov kucni vilenjak,daviti i da ce joj hteti cistiti kavez. Otisla je zatim do perivoja gdje je naisla na Draca.
-Ej ...jel sam ja to pogresno obavijesten ili mi idemo zajedno kod tvojih za raspust?-upita je Draco,grleci je oko struka.
-Cuo si savrseno dobro.-rekla mu je Lus sa osmijehom i zatim ga je poljubila. Njih su se dvoje jako voljeli. Nije ih bilo briga hoce li ih tko vidjeti-mislim da je to savrsena prilika da kazemo mojoj mami a i tvojima da smo together.
-Forever. To si zaboravila.-rekao je Draco.
-Da...forever together.-nasmijala se ona.
* * *
Viteski bus je dosao i oni su usli. Dok su se tumbali lijevo-desno jedva su nekako zivi stigli do 'Grizlijeve' kuce u Londonu. To je jedna velika,bijela kuca slicna onoj u ulici Grimold samo urednija. Kao i Grimoldska kuca i Grizlijeva je bila nevidljiva za bezjake. Usli su i Alisson ih je veoma ljubazno pozdravila. Uz Draca,Lucinda se nekako osjecala svojom ali i napokon kao da je kod kuce.
-Malena moja.-pozdravila ju je mama ljubaznije nego obicno. Kada su se Matilda i ona pele u svoju sobu(njihova soba dok su u Grizlijevoj kuci)Lucinda joj je rekla:
-Tracaro mamina. Sve si joj rekla.
-Morala sam-nasmijala se Matilda-napokon si pocela pokazivati da pripadas nasoj porodici. Ako do ljetnjeg raspusta budes sa njim,jos cu te i priznati za rodjenu sestru.
-A ja cu se tebe odreci u novinama ...doslovno ...i to u 'Proroku' ...Cim mi se ukaze prilika.-rekla je ostavljajuci svoj kovceg. Zatim je osetila kako ju je pogodio perjani jastuk. Matilda se smijala. Gadjala je i Lucinda nju. Napokon su zaboravile makar na trenutke na Lucindinu titulu 'crne ovce' u porodici i na razlike u licnostima. Alisson kada je usla,jako se iznenadila prizorom koji je zatekla.
-Jao medene moje kceri.-rece ona i zagrli ih-sjedite,sjedite.-dovrsi i Lucinda i Matilda sjedose.
-Reci mama.-rece Matilda uzurbano. Ocigledno je bila odusevljena sestrinskom ljubavlju koja je prostrujala kroz nju.
-Moram priznati,Matilda je bila moja mezimica a Lucinda tatina. Lusicu je tata tako vaspitao da lici ...na sta lici vec. No kada sam cula ove novosti,da je Lucinda zasla u vezu sa Luciusovim malim,totalno sam se rastopila i shvatila da vas mogu podjednako obe voljeti. I,iznenadila sam se ovim prizorom koji sam zatekla. Vas dvije ste napokon sestre a Lucinda deo porodice!-rece ona i zagrli ih opet. Lucindi je bilo jako glupo da govori o svojoj vezi sa Dracom jer nikada nije imala blizak odnos sa njom.
-Da li ocekujes da ce se Draco i Lucy vencati?-upita Matilda sa osmijehom.
-Sta vam pada napamet ...-rece Lucinda stidljivo-dajte,zivot mi je tek poceo.
-Ja sam iskreno mislila da ces se udati jos sa 15-rekla joj je Matilda.
-Naravno da joj je zivot poceo,napokon je shvatila STA je zivot. A sluzenje Mracnom Gospodaru je PRAVI ZIVOT...samo ne trebas praviti greske,jer Mracni Gospodar to ne voli...
-Ko?Vol..-upita Lus a majka je ostro prekide:
-Da,on ...nikada ne spominji njegovo ime! Niko nije vrijedan uzeti NJEGOVO ime u svoja usta...
-Mama,kako to da on tebe nikada nizasto nije kaznio?Da se nije izderao na tebe?-upitala je Lucinda iskreno.
-Pa...ja nikada nisam gresila. Pored Bellatrix koja je,onako iskreno,smotana za teske zadatke koje joj Gospodar dodeljuje,mene i Narcissu jako voli i postuje...jer mi nikada nismo napravile nijednu gresku u planu...
-Wow...-iznenadjeno i odusevljeno rece Lucinda.
-Da li si ti ozbiljna u svojoj namjeri da se prikljucis Mracnom Gospodaru?-upita Matilda-meni je to zelja zivota...san snova...
-Pa...moram se jos malo upoznati sa svim tim. Ipak ...nov je osjecaj pripadati porodici.-rekla je Lucinda. Ona se nije zeljela prikljuciti Mracnom Gospodaru. No,ako je to cena koju mora platiti da bi bila sa porodicom i Dracom ...ipak ce razmisliti...
Sisle su dolje na veceru. Lucius i Narcissa su je vrlo ljubazno pozdravili. Katie je bila bolesna te je lezala u krevetu. A Bellatrix je vodila brigu o njoj. Lucinda nije ni razmisljala da bi jedna kucka kao sto je Bellatrix umela da voli. Lus i Nessa nisu bile gladne,te su gledale sta bi im moglo koristiti za skolu u toku raspusta dok je Draco jeo kao da vidi hranu prvi put u zivotu.
-Fina je ova tvoja kci. Mada...kako ju je Gilderoy vaspitao...cudi me da nije posla sa Potterom.-na sta se Lucinda jako strecnula jer je Pottera mrzela iz dna duse.
-Ne,ja mrzim Pottera. Iz dna duse. Prezirem. Nadam se da ce umreti. Da ce ga docekati smrt gora nego sto je docekala Siriusa Blacka i njegove roditelje skupa.-rekla je i dalje okrenuta prema polici.
-Ima dobar stav,Alisson.-rece Narcissa vrlo ljubazno. Nessa je bacila pogled na Lus i one se priguseno nasmijase.
-Nisam ni ja vjerovala da ce se napokon okrenuti porodici. Gilderoy je ...proklet bio...hvala Bogu sto je zavrsio u St.Mungu ...hah ...no,mislim da ce joj veza sa Dracom znatno omoguciti da se prikljuci Gospodaru.
-Vjerujem,vjerujem. Nadam se da ce i Nessa poci njezinim i Dracovim stopama-rece Narcissa nasta je Nessa tako prostreli pogledom da je zatim otisla u svoju sobu bez pozdrava.
-No,hocemo li zvati Bellu pa da veceramo?-upita Alisson-Lucy idi zovi Matte.
-Nemoj molim te,garant je sa Jackom ...ne bih da ih prekidam.-rece Lus-to bi mi bilo poslednje u zivotu...
-Pa onda nije losa ideja da odes da trazis Dorotheju.-rece ona uporno zeleci da joj gurne neki posao.
-Da,mama...-rece ona i ode do stepenista gdje se smestila da je ne vide,ne bi li cula o cemu zele govoriti. Razgovor je vec bio zapocet:
-I kao sto rekoh ...Dumbledore ce umreti a nas Draco nece ici na sedmu godinu...
-Pa i ja sam razmisljala da ne saljem Matildu. Ona ce pristati da ne ide. Ali Lus...
-Sta sa njom?-trze se Draco
-Tesko da ce ona pristati da ne ide,dusice...
-Ako se odluci da se prikljuci Mracnom Gospodaru,onda ce joj dati zadatak da bi dokazala svoju lojalnost,zar ne?-upitao je sa puno nade Draco
-Da...ali kako nju nagovoriti da se prikljuci Gospodaru?-zapita se Allison.
-Mozda ...ne znam...ali...ja je znam suvise dobro ...i znam da ce patiti ...-branio ju je Draco
-Ali ...to je ono sto cete i ti,Matti,Jack i cak i Nessa uraditi!Sta je to toliko strasno?-upita Narcissa
-Ne,znas da na Nessu ne mozemo racunati.
-Ali Lus ce mozda imati uticaja na nju...
Lucinda nije imala volje da trazi Dorotheju. Otisla je u sobu,pala svom tezinom na krevet i gorko zaplakala,jer je shvatila da je stavljena pred tesku zivotnu odluku ...da li ce se prikljuciti Gospodaru i imati sve a nemati obrazovanje sedme godine ili ce imati sedmu godinu a izgubiti mamu,sestru,ljubav svog zivota i sve,sve apsolutno sve...
_____________________________
Anna Pavlikova
ovo mi je novi blog!Prica je o ruskoj princezi-prestolonasljednici!Molim vas ostavite koji komentar!
Maria Antoinette,obavezno posjeti xD
KiZzek

Post je objavljen 10.02.2008. u 20:34 sati.