Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

infocrtice #5

zg...
izložba Nevena Jagodića: 'Görlitz', Galerija Badrov
Image Hosted by ImageShack.us


hr...
izložba Osječka grafička scena, Mali salon u Rijeci
Image Hosted by ImageShack.us


natječaj Jan van Eyck Academie – poziv umjetnicima, dizajnerima i teoretičarima

vrijeme:
8.2.2008. - 15.4.2008.
mjesto: Maastricht / Nizozemska
organizator: Jan van Eyck Academie

Jan van Eyck Academie poziva na sudjelovanje u post-akademskom institutu za istraživanje i produkciju na području umjetnosti, dizajna i teorije. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. travnja.

Jan van Eyck Academie svake godine dodjeljuje podršku za 48 internacionalnih, individualnih ili kolektivnih, projekata. Multidisciplinarni institut nema unaprijed zadane lajtmotive; umjetnici, dizajneri i teoretičari mogu priložiti neovisno oblikovane prijedloge za istraživanje i/ili produkciju. Institut organizira tjedne aktivnosti, predavanja, seminare, radionice, projekcije, izložbe na koje se pozivaju posebni predavači. To rezultira dinamičnom i kritičnom razmjenom između različitih agensa izvan i unutar Instituta.

Sudionike programa savjetuje tim globalno priznatih umjetnika, dizajnera i teoretičara. Svaki sudionik dobiva stipendiju, a ima na korištenje vlastiti studio, knjižnicu, dokumentacijski centar i različite radionice.

Kandidati se mogu prijaviti na jednogodišnji ili dvogodišnji period koji počinje 1. siječnja, no jednako tako i za drugi period.

Odjel za teoriju je internacionalna platforma za refleksiju i istraživanje. Njezin je cilj stvoriti mogućnost izvrsnim istraživačima da istražuju alternativne načine oblikovanja intelektualnog horizonta, stvarajući stimulativni okolinu za kritičko ispitivanje i intenzivnu diskusiju. Primaju se istraživači neobičnih profila koji svoj umjetničku i/ili intelektualnu viziju stvaraju na sučelju kritičke teorije, filozofije, estetike, psihoanalize i vizualnih umjetnosti.

Jan van Eyck Academie
Academieplein 1
6211 KM Maastricht
Netherlands
e info@janvaneyck.nl
t +31 (0)43 350 37 37
f +31 (0)43 350 37 99


izvor: culturenet, Jan van Eyck Academie

Post je objavljen 10.02.2008. u 20:20 sati.