Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Hrvatska najviše duguje ipak Titu


Da riješimo još jedan "misterij".
U Jugoslaviji se nije živjelo na kredit.
Hrvatska se u 17 godina zadužila nekih četiri do pet puta više nego Jugsolavija u 50 godina, s time da je Jugoslavija cca 4 puta veća od Hrvatski.
I time da je Hrvatska naslijedila svu moguću infrastrukturu i golemu industrijsu razvijenost od Jugoslavije.
Dok je komunistička Jugoslavija naslijedila polufeudalnu, nerazvijenu, neindustrijaliziranu zemlju sa nepismenim stanovništvom.
Ali ćemo zato slavit i glorificirati razno razne bane jelačiće i pandure trenke koju su bili ništa drugo nego obični vojnici okupoatorskih vojski koji su se isticali sluganstvo kralju/kraljici, pa tako da su i u ostalim okupiranim prostorima gušili narodne pokrete...
tvar je u tome da tito nije samo iskoristio tu nenakvu paktovsku neutralnost, on ju je stvario.
mislite li da bi je drugi odbili da nisu morali?
tito je riskirao, pa i svoju glavu kada je rekao ne staljinu.
a siguran sam da su i ameri htjeli staviti rakete u Jugoslaviji, ali Tito im nije dao.

Prva stvar, to što je neko izgubio člana svoje obitelji za vrijeme vlasti Tita, ili štoviše, prije dolaska Tita na vlast nikako nije i ne može biti njegova odgovornost.


Drugo, ja ne znam po kojem je to kriteriju Tito bio diktator.

Treće, Tito niti u jednom trenu nije bio osumnjičen niti za jedan ratni zločin.
To što neki plasiraju razne priče rekla-kazala, to nije nikakv status osumljičenika.

četv5rrto, ne postoji za sve prihvatljiv naziv, onda bi se pvo trebalo oduzeti imena ulica i trgova po Jelačiću, Radić, Starčeviću, po svim mogućim gardijskim brigadama.

Ne postoji niti jedna značajna politička povijesna ličnost, za koju postoje relevantni podaci, a da u javnosti nema i osporavatelja i onih sa afirmativnim mišljenjem o toj osobi.

Za Tita je i javnost i struka rekla svoje. I domaća i strana.

I "uvaženi" ekspert za povijest ide niz dlaku u reletiviziranju Titove veličine, obrčući činjenice i manipulirajući faktima.
Tito nije naredio niti jedan zločin. O tome ne postoji niti jedan dokument niti svjedočanstvo.
Sporadičnizločini su najstrože kažnjavani.
I to je samo po sebi dovoljno da nije kriv nizašto.

Banac je u prvom redu političar, a školovao se u Americi, pa i iz te političke liberalističke pozicije i govori.
Po njemu su Rusi zlo koji jedva čeakju da upotrijebe nuklearno oružje.
Dok se Amerikanci iz petnih žila trude održati mir u svijetu, žrtvuju sebe da bi pomagali jadnom i zaostalim narodima da se razviju i žive u demokraciji.
Rusi gledaju samo svoj interes, kao i svi ostali, dok jedino se Amerikanci brinu za inters svih, njima su oni sami na zadnjem mijestu.
Amerikanci su širitelji slobode, demokracije, ljudskih prava i mira.
On još uvijek u glavi živi hladni rat.
Za kojeg su po njemu krivi isključivo Rusi, samim time što se nisu odmah predali i rekli neka Ameri budu gospodari svijeta, jer oni su i najpametniji, i najsposobniji, i najpravedniji, i najbolji u svakom smislu.

Toliko o Ivi Bancu. On u tom kontekstu gleda i na Tita.
Jest da za njega Tito nije bio poput Staljina, jer je bio između SSSR-a i Amerike, ali ga ne simpatizira zato što nije bio marioneta Amerikanaca.
Eto, BAnac često navodi i kako je njegov otac patio zbog "komunističkog terora", zato jer je bio klasični špijun; povjerljive je informacije davao drugim državama.
U AMerici se zbog toga u to vrijeme završavalo na električnoj stolici.
DAnas se dobiva doživotni zatvor, ako već ranije ne završiš u nekom tajnom ilegalnom zatvoru - političkom konc. logoru.
A ne kao što je njegov otac, "mučenik" bio koliko ono - godinu dana u zatvoru zbog "diktaure" i "nepoštivanja ljudskih prava" i "neslobode" .

I to su vam argumenti na kojima dr Banac temelji svoj stav kako je Titov režim bio zločinački.


Što se svijeta tiče; posebno Bančeve divne i krasne Amerike;
U svijetu se nazivaju ulice (trgovi, knjižnice i sl) po ljudima poput onog koji je jedini državnik na svijetu koji je bacio atomsku bombu i u trenu zaklao na stotine tisuća ljudi, a milijune unakazio, računajući i one koji se još nisu ni rodili.
Mogao bi davati mnoge takve primjere, al ajmo se vratit u Hrvatsku.
U Hravtskoj se nazivaju ulice i trgovi po neospornim rasistima koji su nakon ukinuća ropstva (formalnog , klasičnog) zagovarali tezu o superiornosti bijele rase i nužnosti ropstva.
Da ne spominjemo onoga koji je širio nacionalnu mržnju prema jednom susjednom narodu i zbog toga platio glavom u parlamentu.
Ili pak onog koji je bio glavni administrator i vojni u okupiranoj Hrvatskoj, te je svojom vojskom u krvi gušio pokrete za jačom "regionalizacijom" unutar te imperije. Sve samo zato da bi se lakše ulizao Caru.
Franju nisam ni spomenu.....

A Tito pak nije imao ni strahovladu ni diktaturu, niti mu je režim bio zločinački, a ponajmanje je bio koljač. Očito neki idu za onom da j stoput ponovljena laž postaje istine, bez obzira što nikad nisu naveli niti jedan argument, a u tome, na žalost, djelomično i uspjevaju.


O Titovim odgovornostima za nekakve ratne zločine nema ni govora.
Mi tražimo ono što je pravno relevantno.
Pravila koja vrijede za sve, moraju vrijediti i za Tita, kao i za svakog drugog.
No, vi smatrate kako i kad su otisci prstiju na oružju da to nije dokaz krivnje, jer je to učinjeno u najboljoj namjeri, u ime domoljublja, slobode i protiv velike nepravde.
Dok u drugom slučaju ne postoje otisci, ali rodbina ubijenog se kune da je njihov ubijeni rođak bio duša od čovjeka i nema šanse da je ubijen u samoobrani.

Post je objavljen 10.02.2008. u 18:25 sati.