Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smisaozivota42

Marketing

Konobari su izuzetak.

Trill i Simona su me potakle da razmišljam o ljudima čije usluge plaćam i shvatila da ne volim i pričati s njima. Onda sam još i razmišljala zašto je tako i shvatila sam.

Frizer
Uz svu buku koju uzrokuju pranje i sušenje kose kod frizera, kad netko pokuša ostvarit komunikaciju sa mnom, poludim. Kako misle da mogu pričati dok mi se pere kosa pa imam zabačenu glavu i uši pune vode i pjene ili dok mi sušilo za kosu zuji oko glave!? Ondje uvijek inzistiraju na pričanju. Zato u zadnje dvije godine idem samo djevojci koju sam upoznala dok je išla u srednju. Šišala me kak joj dođe jer nije bila najvještija, ali zato barem prepozna kada se netko hoće opustiti i ni riječ ne kaže.

Ginekolog
Više volim muške. Osim što su žene agresivnije, muškom je valjda jasno da baš i ne želim s njim onda pričati kao da mi je prijatelj. Ženi to nije jasno. Najbolje mi je kad ležim pred njom raširenih nogu, a ona priča gluposti koje nemaju veze ni sa čim i onda me još pogledava u oči! A tek kad uleti sestra i govori nešto doktorici i gleda u mene.. najradije bih skočila na nju i zatukla je. Znam da nemam neku privatnost ondje, ali fuj ženo, fuj.
Moj je ginekolog bio najbolji. Pogledao bi me u oči nekim mrtvim pogledom, kimnuo glavom prema ležaju, napravio što treba što brže i rekao bok. Kao da ne postoji kao osoba. Takvi svi trebaju bit, a ne da me potapša po nozi kao ginekologica. Strava.


Zubar
To je već lakša kategorija. Barem ne zahtijevaju od ljudi da govore, mada znaju svakakve stvari napričavati za vrijeme rada.. zadnji put sam popravljala zube kada su bili mliječni, ali se sjećam svoje zadnje zubarke da bi govorila za bušilice da to osjetim jako zato što je jak mlaz vode, da se time čiste zubi, a ne bruse i tak :) što je bilo jako dobro za jednu djevojčicu (u četvrtom osnovne sam već imala sve trajne zube, dakle.. zbilja jesam bila mala:). No imala sam i zubarku koja samo razvaljuje usta, nije ni čudo da su je otpustili kad je bila zločesta.

Medicinska sestra
Osim što me frustriraju kada vade krv jer im pokažem gdje trebaju zapiknut iglu pošto mi se žile nikako ne vide, a ne slušaju me pa mi izbodu ruke i izgledam kao narkoman često nakon njih, još je gore bilo kada bih bila teže bolesna i trebala dobivati jake injekcije pa dok obavlja taj posao stišćem zube od boli, a ona kao da se za psihologa specijalizirala umišlja da će mi biti lakše ako pričamo, kao da ću zaboravit na to. Helou! Ne mogu zaboravit ni uz kakvu priču da ti stojiš nada mnom i držiš injekciju koja je u meni!!

Prodavač ičega
Nisam idiot pa da mislim da će mi prodavač iskreno reći što je dobro, da li da to kupim ili ne. Pogotovo što se tiče odjeće. Imam ogledalo. Ako mi treba mišljenje, pitat ću nekog neutralnog. Ne prodavača. Moju majku to recimo toliko smeta da im uvijek odbrusi nešto u stilu: "Jasno da je vama dobro kad pokušavate prodat." ili "Molim vas bez komentara, sama vidim.". Pogotovo onima koji čim netko uđe u dućan kreću za potencijalnim kupcem i pozitivno komentiraju svaki pogled upućen ikojem prodajnom materijalu.

Majstor

Očekuju da uz to što ćemo platit njihovu astronomsku nerealnu cijenu i što će jesti s nama, misle da ih još trebamo zabavljati, žele da budemo s njima dok oni popravljaju. Neki su tak uvrnuti da to doslovno tako i kažu.
I onda se nam se još upucavaju.
Da ne povjeruješ.



Taksist

Jedino vrijeme kada zaista imam vremena za razmišljati o čemu god želim je kada se vozim taksijem. Najugodnije mi je to vrijeme tako provedeno. Al oni isto uglavnom ne znaju šutjet. Nekad me to jako živciralo, želim mir tada i ne želim odgovarati na pitanja, a ne želim im ni bezobrazno to reći. Samo ponekad.
No našla sam super taksista, čovjeka na kojeg sam nekoliko puta bila naletjela i nije ni riječ rekao. Sada imam njegov broj i uvijek zovem njega ako je moguće i on je najbolji. Od pedesetak puta koliko smo se vozili zajedno, možda smo tri rečenice izmijenili. Sjajan lik.
A i ne moram mu platiti odmah. :D


Post je objavljen 09.02.2008. u 14:16 sati.