175 g margarina sobne temperature
125 g šećera
1 Bourbon vanilin šećer
3 jaja
200 g brašna
1 i pol paketić praška za pecivo
1 žlica kakaa
50 g nasjeckane čokolade za kuhanje
4-5 zrelih banana
sok pola limuna
3 žlice pekmeza od marelice
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
pola čajne žlice ulja
Pjenasto izmiksati margarin. Postupno dodavato obje vrste šećera, stalno miksajući.
Dodati jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jajeta smjesu miksati pola minute na najvećoj brzini.
Brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo, prosijati i lagano, ali brzo umiješati u smjesu miksajući na srednjoj brzini.
Na kraju kuhačom umiješati nasjeckanu čokoladu.
Kalup za torte promjera 24-26 cm obložiti papirom za pečenje. Papir namastiti i pobrašniti pa ulijati pripremljenu smjesu.
Banane oguliti, prerezati ih na pola (po širini) i nakapati ih limunovim sokom.
Složiti ih u krug po smjesi.
Peći u zagrijanoj pećnici na 160-180 stupnjeva oko 40 minuta.
Pečenoj torti pažljivo skinuti obruč pa ju ostaviti da se ohladi.
S ohlađene torte skinuti papir za pečenje.
Ugrijati pekmez i razmazati ga odozgo po torti.
Na pari otopiti čokoladu s margarinom i uljem pa preliti po torti.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6gubcm.de.html
Post je objavljen 09.02.2008. u 10:38 sati.