Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Potonule banane

Image and video hosting by TinyPic


175 g margarina sobne temperature
125 g šećera
1 Bourbon vanilin šećer
3 jaja
200 g brašna
1 i pol paketić praška za pecivo
1 žlica kakaa
50 g nasjeckane čokolade za kuhanje

4-5 zrelih banana
sok pola limuna

3 žlice pekmeza od marelice

100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
pola čajne žlice ulja

Pjenasto izmiksati margarin. Postupno dodavato obje vrste šećera, stalno miksajući.

Dodati jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jajeta smjesu miksati pola minute na najvećoj brzini.

Brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo, prosijati i lagano, ali brzo umiješati u smjesu miksajući na srednjoj brzini.

Na kraju kuhačom umiješati nasjeckanu čokoladu.

Kalup za torte promjera 24-26 cm obložiti papirom za pečenje. Papir namastiti i pobrašniti pa ulijati pripremljenu smjesu.

Banane oguliti, prerezati ih na pola (po širini) i nakapati ih limunovim sokom.
Složiti ih u krug po smjesi.

Peći u zagrijanoj pećnici na 160-180 stupnjeva oko 40 minuta.

Pečenoj torti pažljivo skinuti obruč pa ju ostaviti da se ohladi.

S ohlađene torte skinuti papir za pečenje.

Ugrijati pekmez i razmazati ga odozgo po torti.

Na pari otopiti čokoladu s margarinom i uljem pa preliti po torti.


*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-6gubcm.de.html



Post je objavljen 09.02.2008. u 10:38 sati.