Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

P. Lukin razgovor za Veritas i nekoliko istina

U najnovijem broju Veritasa, objavljen je razgovor s p. Lukom Radjom:

P. Luka za Veritas

Kao sam zahvalna p. Luki za brojne milosti i blagoslove, koje osjecam u svom zivotu, ukljucujuci i ovaj misijski poziv, a kako i ime casopisa "Veritas" znaci "Istina", zelim i ovdje na svom blogu, kojeg sam najprije i otvorila, kako bih jos iz Venecije mogla stavljati svoje komentare na p. Lukin blog, napisati nekoliko istina, koje i sam p. Luka, nasavsi se pod losim utjecajem odredjenih osoba namjerno i trajno presucuje (cak im dozvolivsi da s njegova bloga izbrisu podatke o pokretacima bloga):

1. Pater Lukin blog paterluka.blog.hr sam nakon pokretanja mnostva drugih akcija i aktivnosti z za p. Luku, osobno pokrenula, zamolivsi Davora Seljana koji je vec imao svoj blog da prakticno pomogne p. Luki oko toga!
Davor Seljan se u medjuvremenu razbolio, te i njegov oporavak preporucam u vase molitve, ja sam otisla u misije, a jedna osoba koja vrlo stetno i lose djeluje na p. Luku - uzela mu je sifru bloga, pobrisala podatke o tome da smo ja i Davor pokrenuli blog, te cak cesto brise i nase komentare s toga bloga

2. U ovom razgovoru se spominje i kako p. Luka svakodnevno sluzi sv. misu u Krapinskim Toplicama. No ne spominje se da je nakon preko 3 godine prvi put samostalno sluzio sv. misu, nastavivsi Bogu hvala i dalje svakoga dana, nakon sto sam mu ja 27.6.2006. donijela sav pribor za sv. misu (dar SKAC-a za njegov rodjendan), sve potrebne misale, te misni kalez iz Lasinje -dar tamosnjeg zupnika vlc. Bradice, i sto je najvaznije - dar venecijanskog samostana Kceri Srca Isusova - svecenicku stolu, s kojom sam prije toga bila i na grobu pape Ivana Pavla II u Vatikanu, u Medjugorju - na 25. godisnjicu ukazanja i na brojnim drugim svetim mjestima (grob Ivana Merza u Palmi, grob kardinala Stepinca u katedrali), te zajedno s Antonijom, pjesice preko Sljemena, donijevsi mu zajedno sa stolom i sve te blagoslove i zagovore, zahvaljujuci kojima na blagoslov, radost i okrepu mnogih korisnika bolnice u Krapinskim Toplicama svakodnevno sluzi sv. misu!

3. P. Luka je nadaleko poznat i po svojim SMS porukama - kratkim propovijedima koje redovito salje sirokom krugu ljudi uoci svake nedjelje! Zahvalna sam Bogu sto me nadahnuo da i p. Luku potaknem i na to pisanje SMS propovijedi - pocevsi jos za Uskrs 2004, kada je napisao svoju prvu SMS propovijed: "Isus je pobijedio smrt! Pobijedi i ti sve sto te satire!"

Tako i ja vjerujuci u pobjedu Dobra i Istine, zelim pobijediti i ispraviti sve nepravde koje mi, pod tim losim utjecajima, nanosi i sam p. Luka - osobno!

Post je objavljen 08.02.2008. u 15:39 sati.