Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Skrivena kamera

Nema medija koji nije javio o posjetu izaslanstva Vanjskopolitičkog odbora Europarlamenta Zagrebu. Izaslanstvo je, dakako, posjetilo i Sabor. Šef Odbora Ioan Mircea Pascu poslije je izjavio da je bio «impresioniran odlučnošću saborskog šefa Luke Bebića i njegovih suradnika da pomognu ispunjavanju uvjeta za članstvo RH u EU».

Izvanredno me ganula ova izjava. Jedino ne mogu vjerovati kako mi je to promaklo svih ovih godina. Mislim to, da su predsjednik Sabora Bebić i suradnik mu te potpredsjednik Friščić lučonoše i predvodnici našeg puta u Europu. Sigurno ima bezbroj dokaza kako su upravo ta dvojica sve ove godine podmetali leđa pod europsku ideju ne pitajući za cijenu. Pa da, nije li baš Bebić, još kao član Saveza komunista, bio poznat kao najgorljiviji pristaša ujedinjene Europe u čitavom neretvanskom kraju? Nije li Friščić evo, baš neki dan, govorio kako bi odgoda našeg ulaska u EU bila katastrofa?

Stvarno ima nešto u onoj staroj mudrosti da ti počesto tek netko sa strane otvori oči pa vidiš stvari tako očite i tako bliske da se poslije ne možeš načuditi kako to prije nisi i sam uvidio.

Zato vam, dragi prijatelju Ione Mircea, hvala. Mala sitničica me tek muči: jel vi ono radite u istoj firmi s onim Degertom što je neki dan Mesiću lanuo kako pregovori samo što nisu zamrznuti (pa poslije bio iznenađen i uvređen što je to dospijelo u novine)? Mislim, jel ima vaša firma neku platformu ili vi to onako svaki za sebe odšacate našu živu silu i stanje na terenu?

Halo EU! Olli, Hannes, … prijatelji! Ma dajte nam priznajte da sve ovo nije zapravo. Ja sam zaključio da je to sigurno neka pošalica. Znam: sto posto je skrivena kamera!





Post je objavljen 08.02.2008. u 12:30 sati.