Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Dnevnik zahvalnosti


Image and video hosting by TinyPic


Tko šta o tome mislio, ja povremeno volim pogledati Oprah. Već dugo nisam jer mi termin nije zgodan, tj. u to doba ne gledam TV.
Neke emisije mi idu na živce, npr kad su neki poznati gosti pa se tamo krevelje, to ja ne volim. Jedna od takvih je bila i ona u kojoj je gost bio Tom Cruise baš na početku njegove ljubavi sa Kakosevećzove. Toliko kreveljenja, preseravanja i glumatanja (lošeg glumatanja od inače dobrog glumca) nisam nigdje vidjela.

No to je nebitno ovaj put.

Jedno vrijeme u njenim emisijama se provlačio i stalno spominjao "Dnevnik zahvalnosti". Ne znam da li ste to čuli i vidjeli, ali meni se sama ideja dopada.
Dakle, bit je da na kraju svakog dana zapišemo u taj dnevnik 5 stvari na kojima smo za taj dan zahvalni.
Na prvi pogled se čini lako. Zavisi i kako kome.
Ali, svaki dan nije lako sjetiti se tih 5 stvari. I, upravo je u tome bit. Pronaći nešto u tom, možda lošem danu iza sebe što je bilo lijepo i na čemu smo zahvalni!
Svi mi duže pamtimo loše nego dobro kako je rekla Čekam proljeće. I skloniji smo nekako tom "lošem".
Ovaj Dnevnik nas natjera da se prije spavanja sjetimo onog lijepog iz proteklog dana. I to nam uljepša taj dan.
Npr. dijete vam je dobilo 3 tog dana. Ljuti ste, razočarani......a ustvari, možemo to gledati i drugačije. Možemo biti zahvalni jer nije dobilo 1, jer je uopće otišlo u školu za razliku od mnoge djece koja izbjegnu nastavu, jer mu je to jedina loša ocjena......etc.
Počnemo drugačije, vedrije gledati na život, ne samo kukati i plakati. Natjera nas da u svakom crnilu pronađemo malo boje.

E, sad, ako mene pitate da li pišem taj dnevnik - baš i ne. Počela sam, ali zaboravim. Morat ću se ponovo natjerati. Ako se ideja još nekom sviđa, neka pokuša i javi nam rezultate.

P.S. Nisam više nervozna. Dobro samsretansretan

Post je objavljen 06.02.2008. u 16:20 sati.