Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackraider

Marketing

Motori, motori...

Eccose Heretic Titanium je s cijenom od 133 000 funti (oko 1 270 800 kn ) najskuplji novi motor na svijetu.

Motor ovog motocikla izrađen je od aluminijskog bloka a sadrži racing bregaste osovine, super punjač, intercooler i elektronsko ubrizgavanje goriva. Iz svojih 2147 ccm obujma, ovaj močni V-twin izvlači nekih 207 konjskih snaga i masivnih 21.8 Nm okretnog momenta ili 2 puta više okretnog momenta od super sportaša s 1000 ccm.

Ono što je najnevjerojatnije je činjenica da motor nije najegzotičniji dio ovog motocikla. Ta čast ide na račun šasije motocikla koja je, iako izgleda identična kao i na serijskom Eccose Hereticu, ovdje izrađena ručno od titaniuma. Titanium je nevjerojatno skup i vrlo težak za oblikovanje.

Lista super skupih dijelova na ovom motociklu ide u nedogled. Kočnice su posebne izrade marke ISR, sa šest klipića na svakoj od radijalno postavljenih kočionih čeljusti. Svi dijelovi su izrađeni od karbona trkačih specifikacija največe kvalitete, isto kao i kotači motocikla marke BST.

Svi ovi ekstra skupi i ekstra lagani dijelovi doveli su do ukupne težine ovog motocikla od samo 192 kilograma, što je odličan iznos ako se uzme u obzir kapacitet njegovog motora.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Post je objavljen 06.02.2008. u 15:14 sati.