Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

izložba- Galerija Nova: 'Mobilni arhiv'

Dodjite i istrazite arhivu Centra samostalno birajuci video radove iz
Mobilnog Arhiva!!!

Od 7. do 26. veljače galerija Nova ugostit će Mobilni arhiv - Izraelski centar za digitalnu umjetnost. Autori koncepta su Eva Birkenstock, Eyal Danon, Galit Eliat, a koordinatorica projekta je Maya Pasternak.

Zamisao Mobilnog arhiva nastala je s ciljem približavanja bogatog video i filmskog arhiva Izraelskog centra za digitalnu umjetnost iz Holona široj međunarodnoj publici, te uslijed potrebe promišljanja djelovanja arhiva izvan svog prvotnog konteksta. Izraelski centar za digitalnu umjetnost dinamična je platforma za promišljanje, istraživanje, produkciju, prezentaciju i analizu suvremene umjetnosti, te mjesto susreta i razmjene suvremenih umjetnika, kustosa, kritičara i publike. Kao javni umjetnički prostor Centar kontinuirano propituje mjesto umjetnosti i umjetničkih institucija unutar njihova društvenog konteksta, ističući društvena i politička pitanja koja umjetnost ne bi smjela ignorirati.

Centar je ideju inicirao u dijalogu s Kunstvereinom iz Hamburga koji je ujedno bio i prva stanica na putovanju Mobilog arhiva. Tokom sljedeće dvije godine Mobilni arhiv bit će pokazan u nekoliko evropskih gradova, nakon toga putuje na Bliski istok, a svaka od institucija gdje će arhiv biti pokazan u arhiv će uvrstiti nove video radove.

Arhiv sadrži više od 1200 naslova, uključujući radove uglednih izraelskih umjetnika poput Yael Bartane, Avi Mograbija, Uri Tzaiga, Amit Gorena, kao i niza međunarodnih umjetnika koji su izlagali u Centru, te radove umjetnika koji su tijekom godina priložili svoje radove u Arhiv. Artur Zmijewski, Krzystof Wodicko, The Yes Men, Multiplicity, Little Warsaw, Mark Lewis, Big Hope, Ana Hušman, David Maljković - neki su od umjetnika čiji se video radovi tijekom izložbe mogu pogledati u galeriji Nova.

Image Hosted by ImageShack.us


izvori: culturenet, radio 101, zamirzine

Post je objavljen 06.02.2008. u 10:07 sati.