Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojgolmanskizivot

Marketing

POVJEST VLADIMIRA BALIĆA

Krenuo je u rodnom Vukovaru igrajući za NK Vukovar´91. Na golu tog kluba provodi prvoligašku sezonu 1999./2000., no, ispada iz lige. Međutim, uspio je dobrim obranama zaraditi transfer u NK Osijek, te je nastavio braniti u prvoj ligi. Narednu sezonu između vratnica je započeo Domagoj Malovan, međutim, do kraja rujna Balić se uspijeva probiti do klupske jedinice. Osijek je tada predvođen igračima poput Ergovića, Turkovića, Neretljaka i Bjelice bio jesenski prvak države, a u Kupu UEFA došao do 3. kola gdje ga izbacuje praška Sparta. U 2. kolu Balić se iskazao obranom jedanaesterca poznatom crnogorskom igraču Dejanu Savičeviću.

Sljedeću sezonu igra u Zadru gdje pored Tomislava Rogića bilježi tek 4 nastupa. Nakon toga, uslijedio je prelazak u redove Hajduka. Prvu sezonu bio je rezerva reprezentativcu Pletikosi, nastupivši samo jednom pred sam kraj sezone. Na ljeto je Pletikosa napustio klub, a prigodu na vratima kluba prvo je dobio Zlatko Runje koji je izdržao od 3. kola kada ispred Balića šansu dobiva Hrvoje Sunara. Runje se ubrzo vraća na gol, pa ga jednom mijenja mladi Sunara dok je Balić cijelo to vrijeme postrance. Sve do 6. prosinca i derbija sa Dinamom na Poljudu (3:1). Nakon toga 33-godišnji Vukovarac brani sve utakmice proljetnog dijela prvenstva kojeg Hajduk završava kao prvak.

Nagodinu započinje kao prvi golman, ali ga nakon 2 utakmice mijenja Tvrtko Kale. Balić se potom vratio zadnje 4 utakmice što je bilo dovoljno da osvoji nagradu Hajdučko srce za tu sezonu. Naredne godine opet je na klupi, prvo kao zamjena Kali, a potom povratniku Pletikosi. Međutim, sljedeću 2006./07. sezonu započinje i završava kao prvi vratar kluba. Pritom se istaknuo kao jedan od boljih vratara lige i jedino što mu je većina zamjerala su godine. U par navrata, posebice tokom derbija na Maksimiru, spašavao je klub od teških poraza, a hajdukova TV-emisija Bili kutak proglasila ga je igračem sezone. Na ljeto se klub, ipak, odlučio na kupnju mladog vratara Međimurja Vjekoslava Tomića, no, nakon odrađenih priprema za nadolazeću sezonu trener Pudar je istaknuo Balića kao prvog vratara momčadi. Kasnije te sezone, za vrijeme Krešića, te Jarnija Balić brani tek u kupu, dok mlađi Tomić preuzima primat među vratnicama.



Post je objavljen 05.02.2008. u 23:26 sati.