Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Korizma i lice ulice!

Kao sto je i tek nedavno zavrseni Advenat s Bozicem, na vrhuncu, bilo posebno dojmljivo dozivjeti ovdje u misijama, isto tako mi se cini da ce mi i ovogodisnja Korizma doista biti posebna i prociscavajuce djelotvorna - kao prava Isusova pustinja, u doista adekvatnom krajoliku, daleko od svjetovne vreve, i potpuno na raspolaganju ovoj toliko potrebitoj djecici!

Uz razne kusnje, na koje pri svemu tome nailazim, ali vjerujem da me Bog doista ovamo poslao "sa svrhom i razlogom", te da ce mi i dati snage nadici sve te kusnje, i doista pobijediti, najprije samu sebe, snagom uskrslog Krista!

Razmisljajuci o svemu tome, pala mi je na pamet i jedna korizmena akcija - prigodna i za nase gradske ambijente, pod nazivom "Lice ulice"! Jer svaka nasa ulica, da ne kazem i svaka pojedina zgrada, sigurno krije kakvo siromasno i potrebito lice, kakvog nemocnog starcica, ili bracni par na rubu svojih snaga, ili siromasnu udovicu, ili napusteno i zapostavljeno dijete! Otkrijmo ta lica, otkrijmo u njima napaceno Kristovo lice, otkrijmo pravo lice nase ulice! I vratimo im svima osmijeh, donesimo im Radosnu Vijest, vlastitim angazmanom upristunivsi im Krista! Ne dozvolimo da Korizma ostanu samo prazne rijeci, i simbolicne geste, neka sva ona zrnca pepela kojima cemo se sutra tako znakovito posipati, doista postanu sjemenje za novo Bozje Kraljevstvo, pocevsi vec u vlastitom srcu, vlastitom domu, vlastitoj zgradi, vlastitoj ulici!

Uz par korizmenih slika iz galerije franjevacke crkve u Quitu:

Image Hosted by ImageShack.us
Jesus del Gran Poder (Isus od Velike Moci) koji se ovdje posebno intenzivno slavi, i njegov lik mozemo zateci u skoro svim ovdasnjim crkvama

Image Hosted by ImageShack.us
Judin poljubac (s kesicom u ruci)

Image Hosted by ImageShack.us
Petrovo zatajenje (s pijevcem u pozadini)

Image Hosted by ImageShack.us
I jedna "zena s krizem" pod Krizem...

I na kraju jedna predivna korizmena pjesma (ne zaboravite poslusati i glazbu!), koja mi je stigla mailom (Anamarija - hvala ti i veliki pozdrav!)

Predivna poticajna pjesma


Post je objavljen 05.02.2008. u 18:44 sati.