Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Cort Guitar

Od Božića imam novu gitaru, a od danas i kapodarster i remen za koji vidim da je Made in Korea. Proizvođač je Cort, korejski proizvođač gitara i opreme. Kompanija Cort, što nisam znao, je jedna od najvećih i najkvalitetnijih proizvođača gitara u svijetu koja proizvodi instrumente za mnoge druge firme. Cort je smješten u gradu Incheon, Južna Koreja, a ima još jednu tvornicu u Koreji, a drugu u Indoneziji. Godišnje proizvodi više od 1000000 (milijun) gitara.

Povijest Corta je povezana s čovjekom Jackom Westheimerom koji je jedan od prvih promotora japanskih i južnokorejskih gitara. Tvrtka postoji od 1960., a pažnju počinje privlačiti od 1970. godine. Nema posebno prepoznatljiv model gitara, no proizvodi različite oblike električnih, akustičnih i bas-gitara s glavnim ciljem da proizvodi kvalitetne gitare po pristupačnim i konkuretnim cijenama. (Tako sam i ja za 79 kuna kupio vrlo kvalitetan remen za gitaru.)

Kao što sam spomenuo, Cort ne proizvodi samo Cort gitar već izrađuje i jeftinije gitare za druge kompanije stavljajući na njih imena poput Ibanez, Parkwood, Schecter, G&L Tribute i drugi, ali s Cortom surađuju i kompanije koje izrađuju super kvalitetne gitare. Tako je, npr. Irski Avalon više nego udvostručio zaradu od svojih gitara nakon što je Cort počeo izrađivati jeftinije gitare za njih. Evo i tri modela koji su mi se svidjeli na prvi pogled.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Linkovi:
Cort - službena stranica
UK Cort Distributer
Cort guitar - wikipedia

Post je objavljen 05.02.2008. u 11:52 sati.