Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Neo-Man, papirić i pidoće

Ovime otvaram novi serijal. Jelo Žužinek savjetovat će temeljem svog bogatog životnog iskustva modernim, emancipiranim muškarcima, kako još elegantnije reći DA a ne ispasti lak. Kako koketno reći NE a ne ispasti macho. Kako odlučno reći MOŽDA, a ne ispasti... iz igre.

U prvom nastavku serijala, Jelo Žužinek osvrće se na pismo uznemirenog sugrađanina, koji je u škarniclu s kroasanima otkrio papirić, na kome je zasad nepoznata ženska ruka erotično-oblastog rukopisa uz broj mobitela napisala "nazovi me" (točkice na "i" su kružići, "e" liči na "sigma")...

Za mlade, emancipirane metroseksualce poput Vas, najbitnije je planirati vrijeme i znati držati do sebe. Nakon jutarnje tjelovježbe i tuširanja, čupanja dlaka iz nosa i nanošenja umjerene količine parfema, Vi ste staroj susjedi pridržali vrata da iziđe sa štakom i tri nedresirana psića-mješanca na zapletenim uzicama. Prepunim tramvajem ste otišli do auto-mehaničara, probudili ga mobitelom, pričekali ga i preuzeli auto s popravka.
Naravno, na vrijeme ste se pojavili na poslu - Vi znate planirati vrijeme!

Radni dan Vas nije izbacio iz takta. Strpljivo ste popravili kopirku nakon anonimnog prethodnika, uljudno ste otrpili ruku šefice na svojoj guzi i njezino roktavo "Krrrumpirčićuuu..."
Niste usred prezentacije izgubili misao, dok Vam je bivša supruga esemesnula da u povratku usput odete na drugi kraj grada po malu u vrtić i usput kupite sirup od trputca. Bez problema ste umjesto pauze za doručak pripremili šefu natuknice za dogovor s investitorima.
Uljudno, civilizirano, isporučili ste svoju kćerkicu iz vrtića Bivšoj i na njezino pitanje strpljivo ali odlučno odbili prigovor tipične muške gluhoće - na koncu, zbilja Vam je apotekarka pojasnila kako sirupa od trputca nema, ali da ovaj od sljeza slično dobro djeluje.
I ne, niste vodili malu na sladoled, nasmiješeno uzvraćate Bivšoj. Niste. Ma, niste, ne, ne.
U liftu uzvraćate sms trenutnom suprugu svoje Bivše; da, vidite se u subotu na tekmi, pa Vam onda može sve iskukati.
Osim što ste solidarni, Vi razmišljate strateški... - naslada ne mora biti očita...

Obzirom na Vaš osjećaj za vrijeme, znate da imate oko sat vremena do dogovorene večere s mladolikom kolegicom.
Iako ste se plašili biti vulgaran, na koncu niste odbili njezino pitanje, biste li je pozvali k sebi na večericu. Poput svakog dobrog kršćanina, Vi bližnje ljubite.
Pod tušem, dalekovidno sprječavate preranu kasniju ejakulaciju, nakon što ste prethodno na brzinu ubacili veš na pranje - pa potpuno ste smetnuli s uma sutrašnji odlazak u Tiranu na dogovor oko te glupe trafo-stanice...! No, ne ljutite se na sebe, učite na greškama...
Očistili ste kadu, navukli stare traperice i crnu majicu za elegantno zavaravanje ženskog oka (Ne, Jelo Žužinek Vam ne preporučuje Push-Up-gaćice za naprijed!)
Umjereno parfema; iscijeđen miteser na nosu...
Pravac kuhinja.
Nina Simone; lukavo se smješkate...

Jelo Žužinek u svom se bogatom životu nebrojeno puta nalazio u Vašoj situaciji! Poput Vas, Jelo Ž. zna kako su minute dragocjene. Stoga, Jelo Vam preporučuje da uvijek u kuhinji imate makar smrznute morske plodove, mlijeko, pelato i palentu.
Idemo...:

Za dvije osobe:
U tavi na maslinovom ulju popržite grublje rezan češnjak. Kad blago zažuti, dodajte iz balkonske gredice ružmarin. Istovremeno, u lonac naspite pola litre hladnog mlijeka (neće zagorjeti, ako prethodno lonac isperete u hladnoj vodi!) U mlijeko u loncu dodajte umjereno soli.
Češnjak u tavi karamelizirajte jednom žlicom konjaka ili balzamika.
U tavu istresete odmrznute dagnje alias pidoće alias pizdice. Ominozno po potrebi.
Nakon što puste svoj šug i on donekle ispari - ali pazite, držite polu-poklopljeno, kako aroma ne bi kroz Vašu dizajnersku napu otišla pod susjedov balkon - dodajte peršun, grubo drobljen papar, morsku sol, lovor i pelato od pomidora. Podlijte sa deci i pol suhog bijelog vina i pustite da se krčka.
U lonac, u vruće mlijeko, polako sipajte palentu - trebat će Vam na kraju čvrsta, ali ne pretvrda.
Prije nego počne bacati one odvratne gejzire i lijepiti se po dnu posude ( ;-) ), umiješajte žlicu maslinovog ulja, radi arome.
Gotove pidoće i pizdice nagrabite cjedilicom i umiješajte (lagano, kako to u Vašim godinama s njima treba...) u palentu, da se rasporede u masi. Ostavite da odstoji desetak minuta, kako bi se sljubili okusi i formirao oblik (ako Vam je vrijeme isteklo i kolegica već zvoni na vratima, lonac uronite u sudoper s hladnom vodom - brže se hladi vanjski sloj, pa će se lakše odvojiti od posude).

Nakon što ste otvorili vrata kolegici, u polumraku je odmjerili i procijenili ozbiljnost njezinih namjera i svojih pravaca odstupnice (ili i ne), poklopite Vašu palentu s pidoćama naizvrat okrenutim, velikim plitkim tanjurom. Potom izvrnite lonac odlučnim, ne prenaglim pokretom, i lagano ga rotirajući podignite. Kao klinci u pješčaniku...
Tortasti oblik palente s pidoćama u tankom, jednolikom mlazu ukrasite umakom od pelata i vina i - dobar tek...

Ostatak večeri nudi mnogobrojne varijante, o kojima će Jelo Žužinek podučavati mlađe sugrađane u nastavku serijala...

Ako se pak pitate, gdje je nestala ceduljica sa misterioznim pozivom i brojem mobitela...
(Dok budete pokušavali odgoditi preranu ejakulaciju kasnije te večeri, osim zamišljene slike kolone mrava u crijevu za polijevanje vrta pred Vašim čvrsto zatvorenim očima, osim prisjećanja na omiljene rukavice svoje prerano preminule bake po ocu, sjetit ćete se i toga... Gdje li ste ostavili taj papirić...)


Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 04.02.2008. u 17:01 sati.