Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

"Zvijezde"

Ne idem ja nikud!!!!!!!! Baš! Ne bu mene niki iz moji iže otiral!
Ja u svoji iži morem govoriti kaj ću i kak ću!
Tak!!!!

A sad idemo dalje....a neki - što dalje......

Ne, vi dragi moji blogeri, ne.

A ljuta sam danas. Malo nervozna. Doduše i ne samo danas, već nekoliko dana. Pa mi onda smeta svašta. A nije PMS! 100%.

Slušam danas opet tu šaradu sa Super Silvom. Sad ona ipak ne bi novce koje su joj velikodušno htjeli dati Alka i Dikan. No, to me zaista nije briga. Mislim, žao mi mladu ženu, ali....

Smeta mene općenito odnos prema tim našim "zvijezdama".
Nekima od njih se plaća zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Tj. plaćamo ga mi, porezni obveznici. Nijma. Jer su oni umjetnici i kao takvi valjda nisu u stanju plaćati svoje obaveze prema državi. Ili jadni nemaju novaca.
Nije meni to baš jasno. Ja sam, npr. obrtnik (nije bitno koliko "velik") i kao takva imam hrpu obaveza - plaćati porez, davati državi PDV koji sam prikupila od kupaca (jer ja samo ubirem PDV i predajem ga državi, to je pojednostavljeno meni objasnio moj knjigovođa, to nisu moji novci, ja sam ono što su nekad bile haračlije, ubirem 2/10 i dajem državi a vi mislite da dajete meni), plaćam svoje zdravstveno i mirovinsko po sili zakona (nitko me ne pita da li želim ili ne), ima toga još ali na ovom bi se zadržala.

Dakle, obavezna sam to plaćati. Sebi.
E, sad, ja ne znam zašto to nisu obavezne i naše "zvijezde" i "zvijezdice" (kojih je više)?
Oni su umjetnici. Pa, može se reći da je i cvijećarstvo umjetnost, zar ne?! Netko je više netko manje umjetnik u tome, ali ni sve zvijezde nisu Gibonni i Tereza Kesovija.
A oni (umjetnici i "umjetnici") definitivno zarađuju više od bilo kojeg cvijećara ili frizera (jer i oni su umjetnici).
Nemam ja ništa protiv, neka oni zarađuju. Neka naplaćuju koliko mogu i to je u redu, pa makar i u tisućama eura, ali, neka onda i oni plaćaju svoje obaveze.
A ako već ne plaćaju jer ne moraju (kao što ja ne plaćam dopunsko, to je moja odluka i svjesna sam posljedica) neka onda i oni budu svjesni da mogu završiti u bolnici i da će ostariti......
A ne da ja moram plaćati ulaznicu za koncert i još njima osiguranje!

I, zamislite, zdravstveno (koje je Super Silva ipak isposlovala) podmiruje troškove samo tri tjedna toplica! Ostalo mora plaćati sama!
I to je kao vijest na TV-u. Baš me zanima da li je itko pitao Marka Marića ili Katu Katić kako su platili toplice i jesu li posuđivali od kamatara?
Naravno da je ovo glupo pitanje jer tko su Marko i Kata, nisu zanimljivi široj javnosti.
A tko je uopće Super Silva??? Koji hit ona pjeva?


Post je objavljen 04.02.2008. u 13:33 sati.