Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cat781

Marketing

Sijamska mačka!!!

TIJELO
Sijamska mačka, kao i orjentalna kratkodlaka, vrsta je elegantne , vitke građe. Gipko tijelo je dugačko, mršavo i mišićavo: ne smije biti traga grubosti. Stražnje noge trebaju biti duže od prednjih nogu. Noge su dugačke i vitke a šape trebaju biti ovalne. Rep je dugačak i tanak, sužava se na vrhu, kao bič. Čvorovi na repu su nedostatak.

GLAVA

Glava je klinastog oblika. Idealno, lice i velike, dijagonalno postavljene uši tvore oblik istostraničnog trokuta. Na izložbama, suci će provjeravati postoji li ugriz čeljusti u istoj ravnini
Sijamske mačke imaju bademaste oči koje trebaju biti "duboko" tamnoplave i neznatno ukošene.

KRZNO

Krzno sijamske mačke mora biti svilenkasto na dodir, vrlo kratko i fino. Ona ima vrlo malo potkrzna. Predugačko krzno, previše potkrzna ili grubo krzno smatraju se nedostacima.

BOJE

Sijamski su mačići u početku bijeli, a njihovi obojeni vrhovi - na licu (maska), ušima, repu i nogama - pojavljuju se kasnije.
Kada sijamska mačka navrši tri godine krzno će dobiti svoju trajnu boju. Svijetli dijelovi s vremenom mogu postati neznatno tamniji uslijed hladnoće prostorija ili lizanja krzna.
Njega: Kratko krzno, svojom svilenkastošću i s malo potkrzna ili bez njega, ne prlja se, te tako sijamska mačka ne zahtijeva češljanje.
Kad se linja, otpale dlake možete ukloniti vlažnom antilop krpicom i, ako je potrebno, pročešljati finim češljem.
Želite li svoju mačku voditi na izložbe, možda ćete je htjeti okupati da bi izgledala posebno dobro. Uvijek koristite šampon za mačke, a operite je nekoliko dana prije izložbe tako da se krzno stigne slegnuti.
Sijamske mačke imaju oštre pandže i trebate ih podrezivati dobrim kliještima. Uši čistite po potrebi tekućinom za čišćenje ušiju.
Osobitosti: Ima uzgajivača koji su ostali vjerni starom tipu sijamskie mačke. Budući da ne odgovaraju sadašnjim uzgajivačkim standardima, uzgajaju se pod drugim imenima.
U Sjedinjenim Amaričkim Državama nekad se nazivaju Apple Head, a naziv Thai također se upotrebljava za označavanje sijamske mačke starog tipa

Post je objavljen 03.02.2008. u 20:09 sati.