Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose, nit

(prethodni nastavak)


Pogled mu se opet crveno zažagrio od bijesa:

A sad ću vam Ja pokazati kako to izgleda kad Veliki Lutkar povuče niti koje vas pokreću!



Ispružio je kažiprst i uperio ga u slikara i skulptora. Iz njegova je kažiprsta suknula plamena nit i omotala obojicu nesretnika, vežući ih neraskidivo. Tijelima im je prostrujao led i plamen. Obojica su osjećali vlastitu bol i bol onoga drugoga. Život im je istjecao iz tijela, krv se hladila, vid zamračivao. Umirali su, otimajući se uzaludno. Nit koja ih je vezivala zarezivala im se u kožu, lomila im kosti, stezala grla. Činilo im se kako, otimajući se, zadnjim snagama ubijaju jedan drugoga, umjesto da se zajedničkim naporima pokušaju otrgnuti toj kobnoj niti koja je upravljala njihovim tijelima, njihovim mislima, njihovim životima, koja ih je gušila do samrtnog hropca.
Patnja je trajala beskrajno dugo dok su se trzali i otimali poput mušica u mreži velikog crnog pauka.

Okrutni je Lutkar zatezao nit, a njegov je plavokosi lakaj obigravao oko samrtnika, smijući se i lascivno ih dodirujući. Pri tome je pozivajući pogledavao svojeg Crnog Gospodara, no on ga je ignorirao.

Gledaj, Nećaće … rekao je Crni Neznanac onom drugom, crnokosom i modrookom Pratitelju.

Gledaj i uči od Majstora, moj Šegrte i Nasljedniče

Modrooki Nećak odmahnuo je glavom, ruka mu se pokrenula kao da namjerava zaustaviti okrutnoga Strica, no nije se usuđivao. Ili mu možda nije bilo dovoljno stalo?

Morpheus, nećak Thanatosov, u to vrijeme još uvijek nije sreo Rose, još uvijek je bio bahati nećak svojega strica. Za Morpheusa smrtnici su još uvijek bili marionete čije je konce i on povlačio, ulazeći im u snove. Ipak, čak i tada, unatoč divljenju prema stričevoj moći, u Morpheusu se počelo rađati otpor. Nažalost, to nije to bilo suosjećanje prema nesretnom slikaru i skulptoru. Morpheus se počeo pitati ne vuče li Veliki Lutkar i njegove konce? Ta mu se pomisao nimalo nije svidjela.

Nakon nekoliko trenutaka koji su za nesretne smrtnike trajali beskrajno, Thanatos se nasmijao i spustio kažiprst, plamteća nit je pukla, ugasila se. Slikar i skulptor pali su na pod, kašljući i hvatajući dah.

A sad na posao, bijednici!
Doći ću opet uskoro, nenajavljen, da provjerim kako narudžba napreduje.
Ne budem li zadovoljan, prekinut ću te krhke niti o kojima visite, vi bijednici


Photobucket
spider net, photo by flickr





Post je objavljen 06.02.2008. u 23:59 sati.