500 g krumpira
250 g brašna
20 g margarina
1 jaje
sol, papar
muškatni oraščić
začinsko bilje, suho ili svježe (peršinovo lišće, ružmarin...)
Krumpir skuhati u kori, oguliti ga i zdrobiti kao za pire.
Brašno pomiješati sa zdrobljenim krumpirom, jajima, margarinom, začinima i začinskim biljem.
Kratko promijesiti da tijesto bude glatko.
Oblikovati okruglice veličine marelica.
Zakuhati posoljenu vodu i stavljati kuhati po nekoliko okruglica odjednom.
Kuhati oko 5 min na srednjoj vatri.
Okruglice rupičastom žlicom vaditi iz vode.
Po okruglicama preliti na maslacu popržene krušne mrvice, ili ih poslužiti uz umak po želji, ili majonezu, tartar, kečap... kao prilog raznim jelima.
Post je objavljen 03.02.2008. u 11:02 sati.