Tijesto
200 g jogurta
1 čaša od jogurta smeđeg šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
2 čaše od jogurta brašna
1 čaša od jogurta ulja
sok od pola limuna
1 Zitroback (sušena limunova kora; proizvođač: Schwartau)
1 prašak za pecivo
Nadjev
3 velike kiselkaste jabuke
1 velika kruška
1-2 banane
(po želji: šaka nasjeckanih oraha)
2 vanilin šećera
3-4 žlice smeđeg šećera
malo cimeta
malo ruma
sok 1 limuna
Izmiksati sve sastojke ta tijesto i pola smjese uliti u namašten lim posipan krušnim mrvicama.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva da se malo zapeće (10-15 minuta).
Za to vrijeme pripremiti voće: jabuke i krušku oguliti i narezati na kriške, banane narezati na kolute.
Pripremljeno voće pomiješati s 2 vanilin šećera, 3-4 žlice smeđeg šećera, malo cimeta, malo ruma i limunovim sokom.
Voće rasporediti po zapećenoj kori, a odozgo preliti ostatak smjese, zagladiti žlicom.
Peći na 170 stupnjeva da se napravi korica.
Ohladiti i posipati šećerom u prahu.
*Recept je iz kuharice: Marta Rossano, Vegetarijanstvo: zdravlje za 100 godina, Zagreb, Frisal, 1997.
Post je objavljen 03.02.2008. u 10:27 sati.