Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Uskoro Udruga Molitveni vijenac Kraljice obitelji

Image and video hosting by TinyPicDragi molitelji, članovi Molitvenog vijenca !

Ima nekih novosti koje će nas sve obradovati. U pripremi je, naime, osnivačka skupština buduće Udruge Molitveni vijenac Kraljice obitelji.

Djelovanje Molitvenog vijenca na početku je zamišljeno kao povezivanje samo 31 obitelji, jednog svećenika i jedne redovničke zajednice, u skrovitosti i u potpunom predanju, vodstvu i zaštiti Blažene Djevice Marije Kraljice obitelji, kako bismo molitvama i žrtvom molili nebesku zaštitu za svaki dan. Međutim, vijenci su se počeli brzo širiti usprkos molitve i i okupljanja u tišini i neznatnosti. Shvatili smo da je taj apostolat vođen višom silom i da mu mi moramo služiti, ali i dalje biti skroviti i ne izlaziti u javnost. Tako je bilo do 2007. g. kad su neke okolnosti odredile da se ustrojimo kao udruga. Povjerenstvo od četiri svećenika i tri laika prema savjetima Ureda za crkvene pokrete pri Duhovnom stolu Zagrebačke nadbiskupije sastavilo je Statut Udruge, koji bi ovih dana trebao biti prihvaćen na osnivačkoj skupštini, a dostavljen je i Gradskom uredu na prihvaćanje.

Prema našoj evidenciji Molitveni vijenac na dan 28.1.2008. godine obuhvaća:

155 molitvenih vijenaca
100 "Marija i Marti"
67 svećenika
45 redovničkih zajednica i
5393 molitelja.


U Zagrebu i okolici se mjesečno redovito služi 25 misa, a izvan Zagreba 20.

Tijekom 7 godina odsluženo je ukupno 2.698 svetih misa ( u Zagrebu i okolici 1.488. a izvan Zagreba 1.210) na naše trajne nakane: za naše obitelji i pokojne u našim obiteljima, za svećenike i redovništvo, za mladež i domovinu.

Svi koji žele znati više o Molitvenom vijencu neka pročitaju post od 24.03.2007. pod naslovom Početak i razvoj Molitvenog vijenca. .

Evo nekoliko slika sa radnog sastanka užeg rukovodstva i "Marija i Marti" u dvorani kapelice Corpus Domini kod naših sestara Pohoda Marijina, koje su najuže povezane sa Molitvenim vijencem od samog početka.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 01.02.2008. u 21:06 sati.