Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Korejski likovi (2): Yun-seong

Ovo je tekst o četiri korejska lika koja se pojavljuju i video igrama Soul serije proizvođača Namco. Soul je video igra Soul Edge (Soul Blade u Europi) i Soul Calibur u kojoj se s mačevima tuku različiti borci. Do sad je izašlo pet igara, a sprema se i igrani film. veliki sam ljubitelj igre i jedva čekam novi nastavak, Soul calibur IV za Playstation 3 sredinom 2008. godine. Likovi u igri su uglavnom dobro razvijeni te je o svakom liku napravljena posebna životna priča, svakom je pridodana već postojeća ili izmišljena borilačka vještina, posebna hladna oružja, ... Tim iza igre dao si je truda izmisliti ove likove, a koliko je meni poznato, od oko 40 postojećih likova, četvero ih je Korejaca. To su Hong Yun-seong, Seong Mi-na, Seong Han Myeong i Hwang Seong-gyeong. O svakome ću reći ponešto.

Hong Yun-seong

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Starost: 18
Mjesto rođenja: Jirisan, Koreja
Datum rođenja: 16. IV. 1573
Oružje: kineski mač
Ime oružja: Bijela oluja
Stil borbe: Seong stil dugog mača + korištenje nogu

Hong Yun-seong je izmišljeni lik napravljen za Soul calibur igru. Po prvi put se pojavio u Soul Calibur II i od tada je jedan od stalne postave likova. Vrlo je atraktivan borac koji vješto barata svojim dugim zaobljenim mačem, skače visoko, lagan za upravljanje, uglavnom uspješan u napadima - zavisi protiv koga igrate. Ja sam volio s njim igrati i bio mi je najdraži lik sve dok nisam naučio kontrolirati Nightmarea s kojim sam postao gotovo nepobjediv.

Yun-seong je dobro poznat u svojoj pokrajini, a posebno ga cijeni njegov učitelj Seong Han Myeong. kao dijete idol mu je bio Hwang Seong-gyeong, no on mu više nije junak već cilj kojeg želi nadići i biti bolji borac od svog idola iz mladosti. San mu je bio izazvati svog heroja i pobijediti ga u borbi, no Seong-gyeong je odbio borbu žureći se pridružiti vojsci u obrani koreje od Japana. Vidjevši Yun-seonga ljutog što je njegov rival odbio duel, Seong-mina mu je poklonila mač White Storm koji prema legendi odražava misli ong koji njime upravlja. Gledajući svoj odraz u maču, prestaje se ljutiti i odlučuje započeti potragu za mačem spasenja kojeg Seong-gyeong nije uspio pronaći, a niti ne zna da je za njim na putovanje renula i Seong-mina kako bi ga odvela natrag kući. na putovanju u jednom selu otkriva kako je mač zapravo zao, ime mu je Soul Edge i u posjedu je Nightmarea. To je početak njegove priče koju možete detaljnije pročitati na wikipediji ili u samoj igri.

Video: borba Jun-seonga i Seong-mine


Seong Mi-na

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Starost: 23
Mjesto rođenja:Jirisan, Koreja
Datum rođenja: 3. XI. 1568
Oružje: Zanbatou (Halberd) - štap s oštricom
Ime oružja: Scarlet Thunder
Stil borbe: Seong stil dugog mača + Ling-Sheng Su Style Rod

Seong Mi-na se po prvi put pojavila u Soul Edgeu, tj, ona je u Soul serialu od početka, a kako stvari stoje i ostat će u njemu. Njezin otac je, Yun-seongov učitelj Seong Han-myeong. Odrsala je u ambijentu punom oružja koja je i sama naučila dobro koristiti iako je kao žensko bila ismijavana. Bila je namijenjena za ženu Hwang Seong-gyeongu kojeg je njezin otac htio i usvojiti kao sina. Budući da je nisu pustili u rat protiv japanaca, krenula je u potragu za legendarnim mačem spasenja. prvi pokušaji bili su uzaludni, a nakon što je izgubila borbu od još jednog lika Engleskinje Ivy, trenirala je kod drugog majstora i vratila se kući da bi 4 godina kasnije upoznala Yun-seonga i kad je on krenuo na potragu za mačem koji je i ona tražila, pod izlikom da želi vratiti obiteljski mač koji je poklonila Yun-seongu, i ona kreće još jednom na potragu za Soul Edge mačem kako bi ga uništila. i tako priča ide dalje.

Video: Seong Mi-na izvodi borilačku vježbu:


Hwang Seong-gyeong

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Starost: 32
Mjesto rođenja: Chili-san, Koreja Lee dinsatije
Datum rođenja: 8. VIII. 1559
Oružje: Kineski mač
Ime oružja: Blue Storm, kasnije Blue Thunder
Stil borbe: Hwang Shi Dadao Shu

Hwang Seong-gyeong se prvi put pojavio u Soul Edge, a zatim u dva Soul Calibura. ja ga se osobno ne sjećam najbolje. Rođen je u siromašnoj obitelji gdje je vladalo poštenje no upravo zbog toga su propali i on se preselio u mjesto Seong Dojang gdje je započeo učiti borilačke vještine i vladati mačem. Uskoro je postao najvještiji učenik te ga je majstor Seong Han Myeong privatno podučavao i namijenio svojoj kćeri Seong-mini. prije nego što je uspio ostvariti vjenčanje poslan je u potragu za mačem spasenja, no za vrijeme potrage stigla je vijest o japanskoj invaziji Na Koreju te se vratio kako bi se pridružio obrani zemlje. Usput je izvršio zapovijedi da pronađe seong-minu koja je također krenula u potragu za legendarnim mačem i vrati je kući. Nakon drugih burnih događanja, saznavši da Yun-seong i Seong-mina traže mač za koji je otkrio da je zapravo zao, i on kreće za njima kako bi im pomogao uništiti mač.

Seong Han Myeong



Starost: 53
Mjesto rođenja: Jirisan, Koreja
Datum rođenja: 31. III. 1538
Oružje: Kineski mač
Ime oružja: Mountain Breaker/Blue Storm
Stil borbe: Seong stil dugog mača

Seong Han -myeong je otac Seong-mini i učitelj Yun-seonga i Seong-gyeonga. Pojavio se samo u Soul Blade igri i od tada ga više nema u serijalu tako da, budući da Soul Blade nisam igrao, nisam nikad vidio kako ovaj lik zapravo izgleda. Seong Han -myeong bio je izvrstan majstor vještina u Jirisanu. osim kćeri, imao je i sina i ženu koji su mu umrli od bolesti te se posebno brinuo za kćer Seong-minu. Ostatak priče donekle ste već pročitali kod ostalih opisanih likova.

Linkovi:
Namco - stranica
Soul (serijal igara) - Wikipedia
Soulcalibur - službena eng. stranica


Post je objavljen 31.01.2008. u 07:53 sati.