Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Koreana

Koreana je korejski časopis o umjetnosti i kulturi u zemlji koji izlazi četiri puta godišnje prema godišnjim dobima. S njime sam se po prvi put susreo, uzevši jedan primjerak u ambasadi Koreje u Rimu i bio sam vrlo zadovoljan pročitanim. Časopis izlazi na više jezika, a najveća naklada je, naravno, na engleskom jer i časopis u prvom redu predstavlja Koreju svijetu proučavajući u svakom broju određenu temu. Broj iz zime 2006, koji sam ja imao u rukama posvetio se Pticama selicama iz Koreje. Tema novog broja, zima 2007, je Korejska Tv drama, a dosad su obrađene mnoge različite teme: Korejski alfabet, Korejska mora, Dokdo, Nacionalni muzej Koreje, Tvrđave Koreje, Tradicionalna i suvremena vjenčanja, Koreja u digitalnom dobu, ...Svakako, u časopisu se govori i o mnogočemu drugome osim onog što se tiče teme broja.

O Koreani pišem jer sam pronašao na internet stranici časopisa da se svi brojevi gotovo u cijelosti mogu pročitati na internetu ili skinuti na računalo u PDF formatu i to na različitim jezicima. Cilj časopisa je kako piše na stranici, povećati svijest o Korejskom kulturnom nasljeđu u svijetu i pružiti informacije o određenim kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Svaki broj osim produbljivanja teme broja upoznaje čitatelje s umjetnicima, načinima života, kulturnim i prirodnim ljepotama i drugim temama vezanim uz Koreju. Čaopis se distribuira na sveučilištima, knjižnicama, muzejima, i drugim institucijama u preko 150 zemalja.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Izdavač: Yim Sung-joon
Odgovorni urednik: Park Joon K
Glavni urednik: Editor-In-Chief
...

Za ostale informacije o Koreana časopisu, eventualnu pretplatu na e-zine i slično posjetiti službenu internet stranicu: http://www.koreana.or.kr


Post je objavljen 30.01.2008. u 09:45 sati.