Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sunčani Hvar - godinu dana poslije


Photo by Jutarnji list

Prije godinu dana CNN blog objavio je prve dokumente koji su dokazivali da od javnog privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru nema ni „J“ već da se radi o običnoj privatizaciji krajnje nepovoljnoj za grad Hvar, radnike Sunčanog Hvara i Hrvatsku. Usprkos objavljenim dokumentima, pa i kasnije objavljenom originalnom tajnom sporazumu dioničara iz kojih je posve vidljivo da će Orco na kraju izigrati Hvarane, u Vladi RH branili su JPP u Sunčanom Hvaru kao dobar model. Čak su se i u komentarima pojavili neki komentari navodnih radnika u Sunčanom Hvaru koji su branili Orco i takav model JPP-a jer da su radnicima povećane plaće, da se poslovanje Sunčanog Hvara pomaknulo i da su krenula ulaganja.

Ovih dana doznali smo iz povjerljivih izvora da se, na žalost, naša predviđanja iznesena ranije ostvaruju. Orco je krenuo u razgovor sa sindikatom oko smanjenja plaće zaposlenicima 10% do 30% (navodno su htjeli bez pregovora srezati plaće, ali da su ih iz sindikata upozorili da to tako ne ide). Razlog takvim pregovorima je katastrofalna sezona o kojoj su prošle godine izvještavali mediji, gdje se navodilo da su kapaciteti Sunčanog Hvara tijekom špice sezone zjapili prazni zbog prenapuhanih cijena. Od ideja iz Orco grupe kako će svi hoteli raditi tijekom cijele sezone, radi samo jedan hotel. Momentalna ulaganja u obnovu kapaciteta se svodi na čak desetak radnika koji obnavljaju cijeli hotel Amforu.

Nadalje, naš izvor navodi da je zbog politike dizanja plaća kako bi se dobilo na PR-u uprave i katastrofalnog poslovanja, Sunčani Hvar danas u velikim gubicima, a da ironija bude veća, kao nagrada za takvo poslovanje, Vlada RH nagrađuje Orco besplatnim dionicama na koje Orco ima pravo prema tajnom sporazumu dioničara.

Crne prognoze iznesene prilikom objave tajnog sporazuma dioničara se nažalost ostvaruju.

Post je objavljen 30.01.2008. u 09:23 sati.