Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvijemenade

Marketing

¤¤¤ Nismo Sami ¤¤¤

Zbog manjeg prekršaja čovjek je bio zatvoren u ćeliji 14D. Nakon samo nekoliko trenutaka čovjek je počeo vrištati. Tvrdio je kako je s njim u ćeliji čudovište sa svjetlećim očima. Priče o duhovima tih ukletih hodnika nisu bile rijetkost, ali su ih čuvari smatrali besmislicama i pričama za zabavu, te se nitko nije obazirao na vrištanje čovjeka iz ćelije 14D. Vrištanje se nastavilo dugo u noć, sve dok jednog trenutka nije prestalo. Čuvari su otišli pogledati što se dogodilo i pronašli su ga mrtvog u ćeliji, s užasnim izrazom na licu i otiscima ruku oko vrata. Kasnijom analizom se utvrdilo da se nije sam ugušio, jer su ove šake bile puno veće. nisu našli počinitelja, jer je taj čovjek bio sam u ćeliji 14D.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Ghost ship ili brod duhova je općeprihvaćeni naziv za dvije vrste brodova. Brodove koji se pronalaze na moru napušteni bez naznake što se dogodilo s posadom i brodove koji su davno potonuli ali se tajanstveno ponovno pojavljuju. U fikciji se naziv koristi i za brodove kojima upravljaju ne-živi.


Engleski trgovački brod Octavius koji se vraćao iz Kine je pronađen 1775. plutajući uz obalu Grenlanda. Zadnji zapis u dnevniku je bio napisan 1762. što znači da je brod 13 godina bio zarobljen na Arktiku. Kapetan je pokušao skratiti put kući preko tada još nedovoljno istraženog sjeverozapadnog prolaza i to je koštalo njega i njegovu posadu života.

Najpoznatiji "stvarni" ukleti brod je Mary Celeste koji je pronađen 1882. između Portugala i Azora netaknut ali bez posade.

Obalni putnički parobrod SS Valencia je potonuo u oluji kraj otoka Vancouver 1906. ali su mornari kasnije izvještavali da su ga vidjeli kako plovi baš na mjestu potonuća. Njegovih pet čamaca za spašavanje je pronađeno nedaleko mjesta nesreće 27 godina nakon potonuća broda, u nevjerojatno dobrom stanju.

Teretni parobrod Baychimo je napušten 1931. nakon što je bio zarobljen ledom u Arktičkom oceanu. Smatralo se da će ga ledene sante zdrobiti i potopiti ali je ostao plutati i viđen je mnogo puta u slijedećih 38 godina a da ga nitko nije pokušao spasiti.

1955. trgovački brod MV Joyita je pronađen napušten u Tihom oceanu. 25 putnika i članova posade je nestalo bez traga.

1990. teretnjak Fisah Ketsi je pronađen plutajući istočno od Brazila bez posade i tereta.

Indonezijski brod High Aim 6 je pronađen napušten 06.01.2003. u australskim vodama. Njegov vlasnik je zadnji puta razgovarao s kapetanom putem radija u prosincu 2002. Što je bilo s posadom i danas je nepoznato.

2006. tanker Jian Seng je pronađen napušten uz sjevernu obalu Australije a do danas je nepoznato odakle je brod i tko mu je vlasnik.

Image Hosted by ImageShack.us


Palača Mooney

Pedesetih godina prošlog stoljeća muškarac i žena živjeli su sretno i zadovoljno u svom carstvu u Ohiju sve do trenutka kad ju je njen voljeni muškarac iz čista mira isjekao na komade.

Uz tijelo koje je zakopano u šumi blizu kuće pronađen je i kip supruge koji je nemilosrdni suprug dao izraditi kao vjenčani poklon. Njegov duh, navodno, još uvijek živi u spavaćoj sobi gdje se i dogodio krvavi obračun.

Image Hosted by ImageShack.us

Knjižnica Carnegie

Knjižnicu u Missouriju navodno progoni bivši knjižničar. Mnogi su, naime, uvjereni da čuju korake, zastrašujuće zvukove i nečije šuškanje.

Sirotog pokojnika, između ostalog, optužuju da navodno pomiče knjige s jedne na drugu policu.

Image Hosted by ImageShack.us

Kuća Rudolpha Steproa

Iako je preživio pokušaj ubojstva kada su mu pucali u glavu, život Rudolpha Steproa pretvorio se u pakao i ubrzo je počinio samoubojstvo. Od trenutka kad si je u predvorju kuće na farmi oduzeo život, svaki novi vlasnik kuće ne bi se dugo zadržao. Naime, redale su se nevolje za nevoljom i događale neobične situacije pred kojima su svi zaredom pokleknuli.

Izdvojit ćemo zastrašujuću činjenicu da je radio mijenjao stanicu kako mu drago, da je voda navirala niotkud, a moglo se vidjeti i posuđe kako leti hodnicima. Zbog paranormalnih dogodovština kuća je srušena do temelja, ali novo izgrađena nije ništa bolja. Isti duhovi, isto prokletstvo
Photobucket

Bushova kuća

Priča o američkom Romeu i Juliji dogodila se u Washingtonu, ali ne i u predsjednikovoj rezidenciji. Naime, mnogi ljudi zdravog razuma mogu potvrditi da su vidjeli Alice, mladu djevojku koja se objesila nakon što je čula da joj je ljubavnik stradao u nesreći.

Tragedija je tim veća što se ispostavilo da je informacija zapravo netočna. Dečko je, barem dok se nije vratio kući, bio potpuno živ i zdrav. Možemo samo naslutiti kako se osjećao nakon što je ugledao svoju obješenu dragu.

Istražitelji koji su istraživali mjesto događaja, su izjavili kako su se osjećali čudno i kako je ovo bilo jedno od najčudnijih istraživanja i jedno od najopsjednutijih mjesta.
Image Hosted by ImageShack.us

Kuća uplašene djevojke

Prije nekoliko godina serijski je silovatelj svima toliko unio strah u kosti da su mlade djevojke iz Ohija počele puhati i na hladno. Jedne se noći ispred kuće mlade dame nepoznatog imena zaustavio automobil, trubio bez prestanka i nasumce palio i gasio svjetla. Vozač automobila možda nije imao opasne namjere, ali uplašena je djevojka odmah pozvala u pomoć svog dečka.

Princ na bijelom konju, međutim, nije se pojavio. Želeći što prije spasiti svoju dragu, izgubio je život na svojim bijesnom motoru. Prošlost je iza nas, ali navodno bi, svatko tko se približi kući, upali svjetla automobila i zatrubi, mogao ugledati svjetlo motora i pobjeći glavom bez obzira.

Image Hosted by ImageShack.us


Pakleni most
Ako je vjerovati pričama, onaj tko se zaustavi na mostu u Alabami i okrene, sve će iza njega izgledati poput pakla. Osim toga, jedan je mladi par prije nekoliko godina na tom istom mostu izgubio život.

Noću se zbog toga ni u kojem slučaju ne zaustavljajte na mostu i ne gasite svjetla, jer bi vam par mogao pokucati na vrata automobila i ostaviti mokar trag na sjedištu automobila. Ako je vjerovati pričama.

Photobucket

Park River Oaks

Iako je kalifornijska policija znala dobivati bezbroj žalbi na pijanu mladost zbog koje susjedi nisu mogli zaspati, park u kojem su navodno ludovali zapravo je uvijek bio prazan. Ali kako se na tom se mjestu nekad nalazilo groblje indijanskog plemena Olone, moguće je da netko ipak dobrano tulumari...

posjeti:

the ghost of melrose hall
ghost story
scary stories
scary myths




Bloody Mary Legend

Who can forget the scary story of Bloody Mary, the evil spirit who will scratch your eyes out when summoned? Most people heard the Bloody Mary legend when they were children, listening to spooky ghost stories around the campfire. The tale is still told at slumber parties, campouts, and late-night bonfire parties.

The legend claims that the evil woman can be summoned by chanting "Bloody Mary" into a mirror anywhere from three to one-hundred times in a darkened room lit only by a candle. (Thirteen seems to be the most popular number of chants, appropriately so.) The bathroom is the most popular setting to test out the legend, but other dark rooms seem applicable.

After the given amount of chants, the spirit will then appear in a mirror and claw your eyes out and death will follow. Other variations have her driving you insane or pulling you into the mirror, never to be seen again.

Who Bloody Mary really is remains a mystery. While there are many versions of this story, most accounts point to a woman named Mary Worth, who was horribly disfigured in a car crash. Some people still tell of a witch who was burned at the stake and has returned for revenge, or it may be the devil himself who comes for your soul.

The Bloody Mary Legend saw some rising popularity with a variation of the story in the 1992 movie "Candyman" that used the idea for it's plot. When the characters chanted "Candyman" in the mirror 3 times, he would appear and murder them with his hook hand. I found this movie terrifying! Although I can say that as an adult I generally don't have any nightmares from horror movies, this one I remember vividly -- waking up in a cold sweat, and trying to not to fall back asleep.



Napisala: Valentina aka Vještica

Post je objavljen 29.01.2008. u 18:19 sati.