Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odlagaliste

Marketing

kad nece brdo muhamedu...

onda krene muhamed brdu. tako ide, zar ne? trazila sam rjesenje problema topline juzno od jangze (objasnjeno prije dva posta). jedna od mudrijih ideja je bila promjena korita rijeke. zvuci pretjerano? nije to nista za kineze. za zid im znate, a imaju oni i kanal koji povezuje beijing i hangzhou koji je na rijeci pa su tako zapravo spojili beijing s morem. 1794 km. komadic kolaca. jesam li spomenula da kolaci nisu bas slatki? zato svinjetina je. i tako kad su vec dobri u kopanju sto ne bi rijeku malo izmjestili da dobijemo normalne instalaije grijace. o radijatore...klime su gofno. zivila kaljeva pec.
kako nisam bas znala kako inicirati akciju promjene korita, odlucila sam poci tamo gdje je toplina prirodna i konstantna. upravo sam kupila kartu za maleziju. kuala lumpur pa neka plaza suncana. idem s elpidom. milos ostaje jer je zrtva vanjske politike svoje zemlje te treba vizu. i kinesku promijenit sa single na multiple entry pa su to vec komplikacije zbog kojih bi trebao u sanghai. siroce.

toplina je sasma istjerala prvotni problem hrane kojeg sam nekako anulirala. ili je zeludac skuzio da nema majoneze i da je nece bit neko vrijeme, ili sam nasla mjesta di sole hranu. prvo mjesto gdje sam se najela je odma isprid kuce i ne znamo kako se zove vec ga zovemo 'kod mame' jer je vlasnica simpaticna i otvara pivo zubima kao sto obicavaju i nase mame. jela se biraju pokazivanjem prstom u tudji pijat ili u lonac u kuhinji, iako ih dosta vec znamo (znaju). ne znamo jedinicne cijene jer se to tako ovdje ne narucuje.

Image Hosted by ImageShack.us


--standardne musterije kod mame--

danas sam fino jela u nekom neidentificiranom. mislim da je bila patka. sacuvali racun da znam narucit sljedeci put.
najzivopisnije mjesto zasad je 'kod muslimana'. tako ga zovemo jer su vlasnici/osoblje muslimani. a kinezi. to je za gablec jer je blizu firme. malo su masni stolovi i konobar ima 6 prstiju al je ukusno. bolje nego da ima 4.
hrana je nadjebala toplinu...pao je snijeg sto je jedako cudno ko u splitu.
sljedeca slika je s godisnjeg huaxin rucka. 1600 ljudi. opet kornjace, nojevi, meduze, rakovi, pacji jezik...nisam se najela. koljenica bila dobra.

Image Hosted by ImageShack.us


--intimna poslovna vecera--

malo sam kontemplirala nad raspodjelom djelova kokoske i kini. u ponudi je puno vise nogu nego ostalih djelova. filetica nema. bataka ima, krila sporadicno. mora da su u nekom dogovoru s kfc-om. jucer sam rjesila pitanje srca kad mi je prisao konobar s dvi sipke pune pecenih pilecih srdaca. nisam, al hocu sljedeci put. ova me zemlja pretvara u cudoviste.

i to je to za danas. e, jucer nam se taksi sudario s kombijem, nista strasno, zagrebali se po boku, al je reakcija aktera bila predobra. samo su otvorili prozore, pogledali se, pogledali stetu, zatvorili prozore, pa se taksist dohvato mobitela. bez uzrujavanja, ko da cvijece kupuje. a ne znam ko je kriv jer mi svi stalno izgledaju u prekrsaju. sjeki bi gustao ovdje.

Image Hosted by ImageShack.us


--tri koke iz ureda; liu, cao i zhang (rb)

Image Hosted by ImageShack.us


--ja cimerici citam dostojevskog a ona meni da se ostavim tog mamlaza i pomognem popravit klimu

pozdrav svim prijateljima koji su danas predali diplomski rad. puno srece i zdravlja. malo ce mi falit pijanke nakon obrana...javite iskustva






Post je objavljen 29.01.2008. u 16:28 sati.