Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varoskidnevnik2

Marketing

En ti tv pretplatu i onoga ko ju je izmislija!

Objavljeno 07.12.2007.

Danas, taman oko ure ipo dok san bija u sobi, čujen kako neko zvoni na vrata. Nisan iša otvorit, nego je to učinila starija sestra. Normalno, nije prvo pogledala ko je, nego je, onako smantano, odma otvorila vrata. Obično u takvin situacijama kad se čovik najmanje nada i kad je totalno nespreman, pojavi neko nepoželjan. U ovon slučaju isprid vrata doša je čovik za naplatit tv pretplatu. Misecima ranije govorija san materi i ocu da nećemo plaćat pretplatu onin lihvarima, jer toga nigdi u svitu nema. Uostalon htv-ov program je toliko loš da se na njemu i nema šta posebno gledat. Ipak svi ti čvrsti stavovi kako nećemo plaćat pretplatu, pali su u vodu, nakon šta je moja sestra nepromišljeno otvorila vrata čoviku. Nakon kraće rasprave između njega i mog oca propale su sve nade da ćemo gledat televiziju mukte. Čak je tribalo platit i za prošli misec.
Iznervira san se. Nikako mi ne ide u glavu zašto svaki stanovnik ove zemlje mora plaćat pretplatu zato šta ima televiziju u kući. Oli ta šugava televizijska kuća ne zarađuje dovoljno od reklama? Po cili dan samo reklame. Znaju trajat po deset minuti. Kad god pribacin program sa jednog na drugi, uvik neke reklame. Još mogu razumit Novu i RTL koji ionako žive isključivo od reklama, pa onda šest uri dnevnog programa ispune sa tv shopon i sličnin glupostima, ali HTV nikako.
Uostalon, šta je to dobro na hrvatskoj televiziji šta bi mi tribali plaćat?!
Skoro pa ništa.

Po cile dane nabijaju nan na nos politiku i puste svađe između HDZ, SDP, HSP... Ko je od njih najpopularniji, pa oće li koalirat, oće li sastavit vladu, oće li Glavaš na slobodu... Onda, nabijaju nan non stop tu gadljivu Europsku uniju. Nikako ne mogu svatit šta je u njoj dobro.
- Jeste li sigurni da ćete radije proglasit ZERP i na taj način usporit pregovore, ili ćete radije nastaviti pregovore na način da odgodite ZERP? - pita Bago nekog političara iz HSS-a. Znači važniji su tamo nekakvi pregovori od činjenice da nan Talijani i Slovenci masovno kradu ribu iz našeg mora. Nemamo dovoljno ribe za naše tržište pa uvozimo još više iz inozemstva i dug je sve veći. Ali ne, Bago i HTV nan nameću Europu ka svetinju, ka nešto di se mora uć, ka misto di nas čeka blagostanje. Svako malo rade neke emisije o pozitivnin stranama ulaska u EU, a nikad još dosad nisan vidija emisiju o tome zašto ne bi tribali uć u EU. Bojin se da opet ulazimo u nekakvu Jugoslaviju i to u stilu "ka guske u maglu". Bidan Radić, sto posto se privrće u grobu kad je vidija šta činimo od svoje samostalnosti.
Normalno, mi plaćamo pretplatu i za gledanje takvih emisija di nan se nameće Europa i NATO ka jedine svitle točka u budućnosti Hrvatske.

Idemo dalje. Ne triban ni spominjat da je program totalno neprecizan. Nikad ništa na vrime nije počelo (osin dnevnika).
Nekidan san iša snimit Predatora (film od Schwarzeneggera) i namistija san da mi stavi snimat u 23:26 iako je na teletekstu pisalo da će počet u 23:28. Počelo je 23:24. Ispalija san na živce. A čak se znalo događat da bi na teletekstu pisalo kako je upravo nešto počelo, a ono reklame još traju.
I za to plaćamo pretplatu.

Sportski program je isto ispod svake kritike. Sportovi su poprilično "ravnopravno" zastupljeni. Tako nogomet možemo gledat u 95% slučajeva, a ostale sportove u 5% slučajeva. Još bi i moga prić priko te nepravde, jer mi je balun najdraži sport, ali kakav je to balun koji mi gledamo. To su direktni prijenosi između Međimurja i Dinama ili između Hajduka i Slaven Belupa. Nakon prijenosa možemo uživat u emisiji HNL koja detaljno promatra sve sudačke pogreške. Jedina svitla točka je Liga prvaka. Međutin, "Peticu" ne možemo gledat. Nju su ukinuli iz nekog debilnog razloga. Više ne prenose ni košarkašku Euroligu osin kad Cibona igra doma. O NBA da ne govorin. To san zadnji put na HTV-u ugleda prije četri godine. Vaterpolo i rukomet možemo pogledat samo kad igraju reprezentacije ili kad igra Jug protiv Mladosti i kad Zagreb igra u Europi. Druge sportove neću ni spominjat, a šta je najžalosnije, Željko Vela (urednik sportskog programa) se hvali kako imamo najbolji sportski program u regiji. Ako virujete u njegove izjavu onda pogledajte bosanski FTV, pa ćete vidit šta je sportski program.
Naravno, i za prijenos HNL moramo plaćat pretplatu.

Ipak moran ih i malo pohvalit. Redovito prikazuju kvalitetne filmove i serije. Šteta šta su to sve, uglavnon, reprize repriza. Tako svi oni koji nisu sedamnajsti put pogledali Ljubav u zaleđu, ili koji žele po deveti put vidit šta se dogodilo nekon debilu iz O.C.-a, to mogu vidit na HTV-u.

Zabavni program je ipak "najzabavniji". Na "Plesu sa zvijezdama" se vjerojatno utuklo nekoliko miljuna i do kraja će se utuć još toliko, ali nema veze jer narod je zadovoljan. Narod gušta gledat zvijezde kako plešu. I to kakve zvijezde! Nikolina Pišek, Luka Nižetić (kad bi umisto njega plesa Vinko Coce još bi se isplatilo pogledat), Lana Jurčević... Sve zvijezda do zvijezde. Puno toga su učinile u životu pa se zato i smatraju zvijezdama. Šteta šta ja ne znan šta je to Nikolina postigla pa da je zaslužila da se smatra zvijezdon ili po čemu su to Lana i Luka odjedanput postale takve face zato šta su otpivali pet pisama koje nisu nešto naročito. Npr. Gibboniju (istinskoj zvijezdi) nije tribalo gubit vrime na takve monade.
Ne triban napominjat da i zato moramo plaćat pretplatu.

Moga bi još puno toga napisat, ali neman volje, a ionako mi je post već dovoljno dug, pa ću onda napisat ipak dvi riči pohvale.
Goran Milić. Da nema njega i njegovih interesantnih (bez navodnika) dokumentaraca stvarno bi molija Boga da ukinu HTV.

****

Znan da san bija subjektivan. Također, znan da će me puno čitatelja napast zbog ovoga šta san napisa, ali boli me briga. Puna mi je kapa šta moran plaćat nešto šta ne gledan, a još me više nervira šta se to u nas prihvaća ka nešto normalno. Boli me briga za tih 69 kuna koliko košta pretplata, ali stvar je principa, i budite sigurni, kad se počnen samostalno živit u svojoj kući i kad buden ima svoju familiju, neće TV pretplata uć u moju kuću.


Post je objavljen 28.01.2008. u 19:25 sati.