Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Rezime 2007.g¸+sponzori di ste?

DA zbrojim račune šta se tiče pisama,odnosno mala retrospektiva.

Dosada smo snimili 8 pjesama,za koje potpisujem tekst i muziku,dok aranžmane radi g.Davor Jašek iz Knina(osim dijela iz „Anđele“ što je napravio prof. Hrvoje Pekas),a koje su naišle na odličan prijem kod ovdašnjeg stanovništva,jer je sama tematika uglavnom vezana za ovaj naš kraj,tako da su pjesme „Na kamenu kamen“,“Ne zaboravi“,“Anđele“ bile izabrane za hit tjedna Radio Drniša od slušatelja,dok je pjesma „Zagoro moja“ jedna od navijačkih pjesama NK Zagore iz Unešića.
Pjesma „Miljevačka priča“ je naravno omiljena u Miljevcima.Moram spomenuti i meni vrlo dragu „Guvno moje uzorano“,gdje smo upotrijebili tradicionalni instrument diple s mijehom,koje su s izvrsno uklopile u sam aranžman.

U prošloj 2007.godini imali smo par zapaženih nastupa (uz mene nastupali su kao prateći vokali i Katarina Radas,te bojnik Ivica Čupić ),od čega bih izdvojio nastup na Knin Festu
s pjesmom „Zagoro moja“ gdje smo uz g. Milivoja Copića branili boje Drniša,zatim na Veliku Gospu smo imali uz ostale drniške izvođače nastup na Poljani,zatim na trgu u Oklaju, u Kninu gdje smo sudjelovali u MUP-ovoj akciji „Mir i dobro“.

Pjesme se mogu preslušati i na web stranici www.esnips.com/web/AnteSkelin koje je do sada posjetilo oko 1000 gostiju što me izrazito raduje,a ljestvica posjećenosti izgleda ovako:

-Zagoro moja----- ---- 213
-Anđele---------------- 171
-Miljevačka priča------155
-Na kamenu kamen----103
-Ne zaboravi------------- 94
-Guvno moje uzorano---91
-Zapamti sine-------------79
-Sjećanja------------------25

Prve pjesme su postavljene još prije godinu dana ,dok zadnja tek prije 45 dana ,tako da je i razlika u posjećenosti velika.Upravo radimo još dvije pjesme,jednu s g.Jašekom,a drugu s Pekasom,za Knin Fest,odnosno ovu drugu za Marko Polo festival na Korčuli.Obadvije pjesme će biti napravljene u suvremenoj pop klapskoj verziji,i mogu reći da će biti odlične.

Moram se zahvaliti gradu Drnišu koji je financirao troškove snimanja jedne pjesme u iznosu 2000kn,a isti tako i g.Mirku Kulušiću-Ribi koji je sponzorirao troškove snimanja „Miljevačke priče“.Ostale troškove naravno sam sam snosio .Zamolbe za novčanu pomoć poslao sam nedavno ponovno gradu Drnišu,a pošto su financirali nabavu novih instrumenata za drnišku glazbu u iznosu 100.000 kn,(uz ostalo)nadam se da će pomoći i nama.

Ako neki od naših iseljenika i ljubitelja svoga kraja osjeti nostalgiju,a nije mu teško izdvojiti malo šoldi da sponzorira ovu „domaću rič“ u pismi,onda evo jedna pisma koja vapi i vabi da se čuje i snimi:

Vratit ću se

Kad se duša umori i zaželi svoj mir
Vratit ću se kući svojoj,staroj materi.
U lad murve i orasa,i koštele stare
Šta je did je zasadija u čast naše slave.

Budit će me pivci jutrom i mirisi trave
Napit ću se rose rane ka u one dane.
Od sveg blaga i lipote ko iz bajke,
zaspati ću kao dite u naručju majke.

Vratit ću se di sam nika
U raj ljudski šta ga skriva smrika
Vratit ću se da mi lakše bude
Rodnom kraju među svoje ljude.

Poletit ću poput orla niz klisure sure,
Iznad Krke lipotice na krilima bure.
Da još jednom prije no što sklopim oči
Kliknem Gospe budi mome svitu u pomoći.

by Ante Skelin

P.S.Eto.To je to !

Živili,veselili se!


Post je objavljen 27.01.2008. u 22:19 sati.