Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Highlander: The Source (2007)

Trailer
Režija: Brett Leonard
Scenarij: Stephen Kelvin Watkins i Mark Bradley
Uloge: Adrian Paul,Thekla Reuten,Cristian Solimeno,Peter Wingfield,Jim Byrnes,Stephen Wight...
Žanar: Akcijski,Fantasy,Drama
Imdb
Photobucket
Priča: U budućnosti vlada potpuni kaos iz nekog razloga. Highlander Duncan MacLeod sa svojom bivšom ženom i drugim besmrtnicima mora nači neki izvoro vlastite besmrtnosti kojega čuva neki plavi tkz premočan besmrtnik. Što su sve bliži izvoru postaju ljudi pa neke od njih čuvar ubije bez problema i počinju se međusobno sukobjlavat zbog izvora.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Film: Producenti William N. Panzer i Peter S. Davis su dosta vremena provodili kako bi uništili ovaj serijal sa glupim idejam i željom za zaradom,no koliko god bili krivi za te gluposti od nastavka nisam mogao vjerovati da su dopustili da ovakvo sranje ikada izađe . Highlander 2-4 su čak ispali kao remek djelo usuprot ovom nastavku koj je bio prikazan na Sci-Fi Channelu. Prvi problem koj sam imao sa ovim filmom je redatelj Brett Leonard koj je učino da film izgleda kao neka loša igra sa svojim nepotrebnim nabrijavanjem na loš vizualan izgled i efekte,dosadnom kamerom i akcijom koj je ponekad izvedena u blesavom fast motion efektu.Film ima velikog problema sa budetom i to je vidljivo več od početaka zbog loše pobranih glumaca i specijalnih efekata koji mora da su koštali samo 5 dolara. Priča isto nije nekaj,nije objašnjeno zakaj je svjet završio u kaosu,nije objašnjeno zakaj baš cura od glavnog lika zna gdje je izvor i itd. Radnja još teče više od pol filma tako da likovi traže izvori ,pa stanu na nekom mjestu da se odmore,pa čuvar ubije jednog od njih,pa se onda počnu međusobno sukobljavat i brbljat svakojake dosadne i loše dijaloge,još su jako loše karakterizirani i iritantni da zbilja želiš da umru najbrže.Joj,nedostaje mi lik kojega je glumio Christopher Lambert,no ovaj Adrian Paul koj je glumio u četvorci i serij mi svakako ne bi nedostaja. Uopče ne kužim odakle mu takva popularnos među fanovima serijala?Nisam gledao seriju,ali niti je neču buduči da ima tako nekarizmatičnog,dosadnog i lošeg glumca. Jedna od jačih strana u prvom filmu je soundtrack od Queena,pa ovdje jedino čujem nekog drugog kako pjeva u krivom trenutku"Born to be kings we're the princes of the universe"(volim te dijaloge u pjesmi,ali kako je ovdje izvedenoheadbang)).Prvi film je još ima jednog od najebenijih negativaca,ali ovaj dio ima jednog najgorih. Taj negativac Guardian bi trebao ispasti kao neki neki nepobjedivi besmrtnik,no jedina fora kod njega je da je plave boje i da može brzo tračiti u lošim fast motion efektima i još govori jedne od najgorih dijaloga koje sam čuo u filmu ikada,zbilja mislim kako je itko mogao napisati ovako debilne dijaloge koji izgledaju da su ispali iz nekog Jim Carreyevog filma. Da ne govorim još o završnoj bitci između njega i Duncan u koj Duncan odjednom dobije moči brzine pa imamo cjelu borbu izvedenu u usranom fast motionu i pridodajmo tome loše dijaloge i koreografiju.

Nisam ni puno tražio od filma,barem sam se nadao da će biti zabavan kao dvojka,ali ovo je zbilja jebena katastrofa od režije,glume,akcije,efekta,scenarija i itd, i daleko najgori film u serijalu. Loš kraj film je još najavio da bi mogla biti šestica,a ja se iskreno nadam da neče to ikome pasti na pamet nakon ovoga. Moj prjedlog je da bi se trebalo duže vrjeme pričekati sa idučim filmom i započeti serijal ispočetka orjentirajuči se na drugog besmrtnika(pod to ne mislim na preradu iste priče i likova iz orginala).

Ocjena 1/5
Zanimljivosti i ostalo:
-Namjeravalo se da film ide u kina,no na kraju je završio na Sci-Fi Channelu gdje večinom puštaju sranja.
-Petica je več davno bila u planu i scenarij za nju je pisao Peter Briggs koj je radio kao scenarist i na Hellboyu,no njega su kasnije maknuli s projekta.(idijoti)

Post je objavljen 27.01.2008. u 13:22 sati.