Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempovelegrada

Marketing

Labrador- najdraži kućni ljubimac svih vremena

opis slike

Labradori su ljubazni psi, vrlo orijentirani na ljude. Najsretniji su upravo kraj svog čovjeka. Dok su štenci ili vrlo mladi psi, donošenjem igračke u vaše krilo pozivat će vas na igru. Labradori su veliki, snažni psi i potrebna im je redovita vježba kako bi ostali u kondiciji. Kao samostalna pasmina, Labradori su priznati od 1905. godine. Godi im život u obitelji, u kojoj su šetnje, igranje frizbijem, loptom i trčanje redovite aktivnosti. Pravi Labrador potpuno je neagresivan u odnosu na ljude i druge životinje i sretan da zadovolji čovjeka. To je i glavna karakteristika ove rase. Labrador ima tako mnogo toga što privlači ljude... neagresivnost, inteligenciju, sposobnost prilagođavanja, što ga čini gotovo idealnim psom. Izuzetno dobro se slaže sa djecom, te se i preporučuje za porodice koje imaju čak i malu djecu. Najbolja osobina Labradora je njihov temperament.

opis slike


Dlaka Labradora je njihova prepoznatljiva oznaka: kratka, gusta, prilično oštra i uvijek jednobojna; može biti crna, žuta ili čokoladno smeđa. Katkad imaju bijelu mrlju na prsima. Odlikuje ih odličan njuh, obožavaju vodu, vrlo su budni, oprezni i poslušni, vole ugađati vlasniku i nikada ne pokazuju agresivnost ili strah. Trenira s nevjerojatno mnogo energije, a kako je vrlo inteligentan, već nakon nekoliko ponavljanja razumije veliku većinu zapovjedi. Brzo raste i već nakon 6-7 mjeseci smatra se odraslim psom. Zbog toga se dresira odmalena jer kada naraste teško ga je obuzdati da ne skače na ljude u želji da ih pozdravi.

opis slike


Labradori su kvalitetni obiteljski psi. Nježni su s djecom, prijateljski nastrojeni prema većini ljudi i drugih životinja, puni energije, brzo uče i vole slušati, lagano svladavaju trikove i igre, te ih je lako njegovati i održavati. Neumorno će se igrati satima ili pak tiho ležati na podu u dnevnom boravku. Kada ostare, uživaju u toplom domu i ljenčarenju. Ne kaže se začudo da je Labrador kralj svih vremena. Ne voli biti usamljen i svojim lajanjem može postati prava noćna mora ukoliko ga zanemarujete.

opis slike


Zanimljivosti:

- Labrador često ima takav izraz lica da izgleda kao da se smije.
- Labradori su 7. od 86 pasa u ljestvici inteligencije i snalažljivosti.
- Labradori su dobili ime po otoku Labradoru u Kanadi.
- Labradori su često služili ribarima za donošenje svega što bi palo s broda u more.
- Labrador je u svojoj rodnoj regiji bio nazvan i «malim vodenim psom ».
- Labrador ima takozvani «vidrin rep» koji je širok u korijenu a sužava se prema vrhu.
- Labrador ima plivaće kožice među šapama.

Pa ako želite psa koji će vam praviti društvo, koji će vas osvojiti na prvi ili bar drugi pogled, koji će vam se podvući pod kožu u rekordnom roku, uzmite Labradora i vidjet ćete zašto su toliko popularni i posebni. Svaki od Labradora ima nešto posebno, ali jedini pas sa dušom je Labrador, kao djete je, kao čovjek je.

opis slike


* I da napomenem*:

Labradori su vrsta retrivera jer mnogi stalno govore meni je Labrador ljepši od retrivera ili što već. Zapravo mu je cijelo ime Labrador retriver. A onda imate vrste Labradora retrivra tj. boje. Kao crna ili žuta (zlatna)... A ako imate golden retrivera i zlatnog Labradora i ne možete ih prepoznati koji je koji, Labrador ima kratku dlaku i imaju razliku u glavi.

opis slike


Sretno onome tko se odluči za Labradora, neće požaliti!


Post je objavljen 26.01.2008. u 14:21 sati.