Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Dubrovacko kumstvo!

Kako je Zdenac ovih dana slao fotografije i opise nase siromasne djece, koje sam im odavde poslala, vezano uz Projekt kumstava - Zdenac Znanja, stiglo mi je krasno pismo jednog gimnazijalca iz Dubrovnika, koje me doista odusevilo, pa i meni natjeralo suze na oci - dva kontinenta, ali iste suze, ista ljubav, isti Duh!!!

Draga tete Drina;

Odlučih Vam napisati mail u ime svoga razreda. Preko Zdenca smo uplatili kumstvo na kraju prošle godine, i ugodno se iznenadili kada smo dobili povratnu informaciju, prekjučer. Ne može se opisati veselje među nama, našim nastavnicima i razrednicom koja s nama nije štedjela suze. Te velike okice pune zahvalnosti male Dayane sada nas promatraju sa zida, a ona tako vesela s olovkom nam je poticaj za učenje u ovim donekle teškim gimnazijskim danima. Stvarno smo joj se obradovali i razveselili. Cijel škola, nas 100-ak bila je na nogama. Relativno smo mala škola, Klasična gimnazija u Dubrovniku, tako da je ovo utjecalo najviše na nas prvaše, a i ona ostale razrede (II.,III. i IV.). U podacima male Dayane smo saznali sve životne nedaće koje je prate, i suosjećamo s njom. Uskoro joj je i 5. rođendan, 8.2. Naša razrednica koja je najviše razveseljena ovim projektom koji smo pokrenuli pravi «racije» kako kaže, među svojim prijateljicama. Želimo maloj Dayani, a i njenoj ostaloj vrtićkoj skupini, pokloniti nekakav znak pažnje, paket. Silno bi se obradovali, a i oni. Nadam se da je to moguće. Znamo da će poštarina biti velika, ali prikupiti ćemo sponzore, ili ćemo poslati paket posredstvom naših dragim mornara. Samo nam recite način. Silno bismo se obradovali. Želimo da Dayana bude naša 20. kolegica u razredu, a naša draga razrednica je već odlučila da će nakon naše generacije, i s ostalim (sljedećim) generacijama voditi brigu o Dayani. Sve sam ovo nejasno sročio, ali to je silno oduševljenje jer bih želio reći puno više, a ne mogu. Nema riječi koje bi opisale oduševljenje. Nadamo se da ćemo Vam moći pomoći, da ćemo biti partneri, mi imamo volju i želju. Ogromnu. Nadamo se da ćemo naći načina doći do Vas. Hvala Vam od srca na ovome malome anđelu. Poljubite je u ime njenih novih 20 prijatelja (nas 19 i razrednice).

PS. Ovih dana Dayana se ne skida sa top-liste najpopularnijih osoba u školi, a i šire!

Unaprijed Vam zahvaljujem u ime svoga razreda, Matko

Sve najbolje! BVB

Dragi Matko,
od srca ti hvala!
U nastavku jos jedna Dayanina fotografija,

Image Hosted by ImageShack.us
Dayana se moli prije jela u skoli, zahvalna Bogu za njene drage prijatelje koji joj sve to omogucuju

Image Hosted by ImageShack.us
Dayana (u ljubicastom) s ostalom djecicom, prvi dan ove skolske godine

a izljubit cu je 20 puta cim se vratim s interneta, i odvezem je iz skole doma, zajedno s drugom djecicom, nasim pjescanim putem! Prenijet cu joj vase tople pozdrave, vas zanos i odusevljenje! I pricat cu joj kako je popularna u citavoj jednoj skoli, u jednoj dalekoj, ali tako dragoj i bliskoj Hrvatskoj!
Nasa adresa ovdje je:

s. Lenka Covic
Comunidad Cristo Misionero Orante
A.A. 17-21-93
Quito
Ecuador
South America

a za konkretne tehnicke detalje oko slanja i drugih kontakata, mozda najbolje da se direktno cujete sa Zdencem u Splitu (info@zdenac.org, ili na tel: 021-377-572)

Veliki pozdrav svima vama i vasoj razrednici, a evo sve do ovdje, do Ekvadora se osjeca kakav ste krasan razred! Neka vas Bog cuva i blagoslovi u svim vasim nadahnucima i dobrim djelima!

Od srca, Drina

Post je objavljen 25.01.2008. u 17:25 sati.