Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Highlander: The Search for Vengeance (2007)

Trailer
Redatelj: Yoshiaki Kawajiri
Scenarij: David Abramowitz
Glasovi: Alistair Abell,Hank Banks,Kathleen Barr,Jim Byrnes,Emma Fairley,Zachary Samuels,Eid Lakis....
Žanar: Animirani,Akcijski,Fantasy,Sci-Fi
Imdb
Photobucket
Priča: Nema veze sa radnjom u prošlim filmovima(stand-alone film). Priča se orjentira na usamljenog junaka Colin MacLeod koj se kroz stolječa želi osvetiti drugom i jačem besmrtniku rimljanu Marcus jer mu je ubio ženu i sve ostalo kaj je volio,pa mu jedino preostaje osveta u životu. Radnja se odvija u New York,negdje u budučnosti gdje Marcus je vladar grada,a večina ljudi(pobunjenici) se ne slaže sa njegovim načinom vladanja,pa se skrivaju u podzemlju. Marcusu je dosta gubitaka koje mu prouzročavaju ti pobunjenici,pa odluči cjeli grad pobiti sa nekom vrstom virusa i stvoriti novo kraljevstvo. Jedina velika prjetnja mu je Colin koj se ujedinio sa pobunjenicima,no on je previše opsjednut osvetom da ga nije briga za ostale živote.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Film: Nakon par glupih nastavaka Highlander serijal je konačno dobio dostojan film,čak i odličan unatoč par problema,no da krenem. Za scenarij je zaslužan David Abramowitz koj je pisao scenarij za Highlander seriju(koju nisam ni gledao,a ne znam dal da i gledam buduči da mi je glavni glumac Adrian Paul dosta loš) i obavio je solidan posao.Scenarij je vrlo vjeran mitologiji besmrtnika za razliku od nastavaka i priča makar pati od več viđenog materjala na trenutke (Gladiator,Terminator,Blade Runner i orginalan Highlander) je zabavana,dopadljiva i ima dobrih flashbackova. Likovi makar nisu zapamtljivi i dobri kao oni iz orginala(posebno kao Kurgana i Remireza) su solidni i dovoljno razvijeni,jedino ima tu neki mali iritantan crnac na trenutke i malo je trebala biti smanjena coolerska karakterizacija,zapravo ono što hoću reči je da likovi kao i u Blade filmovima malo previše pokušavaju biti cool tako da budu komični ili da šute večinom ili nose oskudnu odječu.(što mi ne smeta previše,ali to je lagan način da karakteriziraš bilo kojeg lika i upotrjebljeno je u brdo filmova)Same problema je uspjeo srečom zasjeniti redatelj Yoshiaki Kawajiri(redatelj Vampire Hunter D: Bloodlust) koj stvara odličnu atmosferu i ugođaj,dobro kadrira,solidno izvodni akciju i time je napravio na kraju prezabavan film. Animacija je liijepa,odlična i ima dosta krvi(pa film nije za djecu),a voice acting je pristojan. Soundtrack je isto dobar makar nije od Queen(ma ionako Queenov soundtrack ne bi nigdje paso u filmu)

Hmm ne pada mi baš trenutno da kažem nešto više o filmu,pa je zato recenzija kratka nažalost. BTW Search for Vengeance nije dobar kao prvi film,ali je zato najbolja stvar koja je došla nakon orginala. Unatoč slaboj orginalnosti u nekim scenama film ima dobru akciju,zabavne(makar i ne zapamtljive)likove,odličnu animaciju,fenomenalnu režiju,par dobrih djelova u scenariju,odličnu atmosferu,dosta krvi i par dobrih djelova ženskih tjela(hehe šta bi više htjeli :)))
Odlična zabava za Highlander fanove koja se isplati potražit.

Ocjena 5/5

Zanimljivosti i ostalo:
-Na filmu je radila Manga Entertainment koja je zaslužna za mnoge dobre anime poput Ghost in the Shell,Ninja Scroll,Vampire Hunter D,Street Fighter II: The Animated Movie i itd.
-Producent svih Highlander filmova William N. Panzer je umro prošle godine. Makar su zbog njega stvorena sva ona sranja od nastavaka(Highlander 2-4,čak je pisao scenarij za te filmove) neka počiva u miru,ali nadam se da se neće vratitirofl

Post je objavljen 25.01.2008. u 14:56 sati.