Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malarukometasica

Marketing

pobjeda protiv Norvežana i očekivan prolaz u polufinale

Rukometaši preko Norvežana do polufinala!
Rukometaši Hrvatske odigrali su neriješeno s Norveškom 23:23 (10:11) i tako osigurali nastup u polufinalu Europskog prvenstva. U izuzetno teškoj utakmici naši su došli do polufinala EP-a zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu, ali i još jednom nadahnuću Ivana Balića
Foto: Reuters
(+ Kliknite na sliku za uvećanje )
Kao što se i očekivalo, u prvom poluvremenu nismo gledali nimalo lijep rukomet. Dominirala je čvrstoća, ali u granicama dozvoljenog jer suci nisu dozvolili da se čvrstina pretvori u 'tučnjavu' na terenu.

Prvih deset minuta gledali smo pogodak za pogotkom. U tim trenucima naš najbolji igrač bio je Ivano Balić koji je praktički sam probijao obranu Norvežana. No, kako je Ivanu snaga padala, tako je i Norveška polako sve više dolazila do zraka te su Norvežani mini serijom do 16. minute došli do dva gola prednosti (7:5), što je u tim trenucima bilo najveća prednost koju je neka reprezentacija imala. U tom dijelu utakmice naši su rukometaši dosta griješili i jednostavno nisu imali rješenja za norvešku obranu, a loš period je kulminirao u 24. minuti, kad su domaćini poveli s tri pogotka prednosti. Tad je na semaforu pisalo 10:7 za Norvešku. Loša igra naših nije dugo trajala. Červarovi izabranici do kraja su utakmice napravili seriju 3:1, i to zahvaljujući Lackoviću koji je postigao sva tri pogotka te se na poluvrijeme otišlo s prihvatljivih 11:10 za Norvešku.

Za razliku od prvih 30 minuta, nastavak utakmice donio je puno kvalitetniju igru hrvatskih rukometaša. Balić i društvo nisu dopustili Norveškoj da se rezultatski odlijepe, te su pametnom igrom držali priključak.

Iako je i drugo poluvrijeme donijelo tvrdu utakmicu, ovog puta naši nisu toliko griješili, a u 39. minuti naši su rukometaši rekli 'dosta'. Tada počinje simultanka Ivana Balića te zahvaljujući upravo njemu, nakon devete minute i vodstva od 4:3, dolazimo u 47. minuti do novog vodstava, i to 18:17 pogotkom Kaleba. 'Pakleni' su počeli igrati puno bolju obranu, Alilović je zaključao vrata, što je rezultiralo stalnim našim vodstvom od jednog do dva pogotka. Kako se utakmica bližila kraju, domaćini Europskog prvenstva su počeli posustajati, što ne čudi ako se zna da su najstarija reprezentacija na prvenstvu. Svaku njihovu rupu u obrani bez milosti je kažnjavao Balić, a kad nije on, onda je neumoljiv bio Lacković. Do kraja utakmice smo držali sigurnu prednost, no dvadesetak sekundi do kraja Norvežani su uspjeli izjednačiti na 22:22, ali je genijalni Balić desetak sekundi prije kraja pogotkom zapečatio sudbinu protivnika. U preostalim sekundama domaćini su uspjeli postići pogodak, no i s neodlučenim rezultatom hrvatska odlazi u polufinale.

Najbolji strijelac u hrvatskim redovima bio je Ivano Balić s devet pogodaka, dok su među Norvežanima to bili Frode Hagen i Kjetil Strand s po pet pogodaka. Mirko Alilović je imao 10 obrana

U polufinalu će naši rukometaši igrati protiv Francuske u subotu.
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 25.01.2008. u 13:33 sati.