Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Nakon svih ovih godina... slijedi otriježnjenje nacije

Do prije samo neki dan HDZ-ovci su ismijavali Mesića kada je u svojem govoru izjavio da „tako više ne ide“. Tih dana Polančec je lagao da inflacija u 2008. godini neće prijeći 3,5%, Šuker nas je uvjeravao da nema nikakvih problema s državnim financijama, a Sanader tvrdio da nema nikakve blokade pregovora s EU i da sve ide svojim tokom.

Danas znamo pravu istinu. Nakon što se Sanader proteklih dana drznuo obrušiti ne trgovce da su krivi za inflaciju, da moraju smanjiti marže (nisu li se tako „rješavali“ problemi za vrijeme dogovorne ekonomije u SFRJ?) te da je čak i HNB kriv, samo ne ON, jedini pravi odgovorni, premijer Ivo Sanader, jučer se konačno oglasio guverner HNB-a Željko Rohatinski i suočio nas s istinom.

Inflacija u 2008. godini neće biti manja od 6% i gospodarski rast neće biti predviđenih 6% već niži. Sve ovo posljedice su dosadašnjeg HDZ-ovog četverogodišnjeg mandata, jer nova vlada još nije ni počela s radom. No nije to sve! EU je blokirala pregovore oko pristupanja Hrvatske u EU i to ne zbog ZERP-a, kako se nastoji isforsirati u medijima, već zbog katastrofalnog stanja u pravosuđu, raširenoj korupciji, te potpunoj nesposobnosti hrvatske administracije da povuče sredstva iz pred pristupnih fondova EU.

Najtragičnije od svega je što HDZ nema odgovore na sve ove probleme, ili kako oni to vole uljepšati pa probleme nazivaju „izazovima“. Čak je i Ratko Maček, donedavni glasnogovornik Vlade RH odustao od tog posla i izjavio da njegova novoosnovana agencija neće imati državu za klijenta jer je slab platiša.

U ovom trenutku pada mi na pamet pjesma Bijelog dugmeta „Nakon svih ovih godina“…

Post je objavljen 24.01.2008. u 10:51 sati.